• LV Articles
  • Bloga ieraksts
  • 02.06.2024
  • 197 skatījumi

Dzīvokļa iegāde būvniecības stadijā

Laiku pa laikam jaunu mājokļu meklētāju paradumi un tendences dzīvokļa iegādes procesā mainās. Pirkt gatavu, apskatāmu, izstaigājāmu vai izdarīt izvēli jau pavisam agrā projekta uzsākšanas posmā? Kā var iegādāties mājokli, kurš neeksistē? Kādi ir iespējamie ieguvumi no šī pirkuma? Kas jāņem vērā, iegādājoties dzīvokli būvniecības stadijā?

Izveido savu sapņu mājokli pats - visplašākā izvēle
Mājokļa rezervācija būvniecības stadijā dod klientam ekskluzīvu iespēju izvēlēties savu nākotnes mājvietu. Tas nozīmē, ka tiek piemeklēts vispiemērotākais un tīkamākais dzīvoklis. Turklāt, tas attiecas ne tikai uz dzīvokļiem, bet arī noliktavu telpām un autostāvvietām, kas parasti jauno mājokļu projektos ir ierobežotā skaitā. Klients, kurš dzīvokli iegādājas būvniecības stadijā, gūst lielu priekšrocību – viņš var izvēlēties stāvvietu un noliktavu, turklāt, pašu labāko un vēlamāko no tā, kas ir pieejams. 

Dizains un iekārtošana bez steigas
Iegādājoties dzīvokli būvniecības stadijā, pircējam ir laiks izdomāt, kā to iekārtot - nesteidzīgi vienoties ar dizaineri un pasūtīt mēbeles, lai brīdī, kad tiek parakstīti Pirkuma līguma dokumenti, viss būtu gatavs mājokļa iekārtošanai. Kā zināms, mēbeļu ražošanas un piegādes termiņi var sasniegt pat trīs mēnešus, tāpēc ir labi, ka būvniecības laikā, var pasūtīt mēbeles un tad, kad dzīvoklis ir gatavs, pieņemts, un dokumenti parakstīti, to var sākt pilnībā iekārtot.
Lielu pirkumu veikšana saistītā arī ar finansiāliem izdevumiem. Dzīvokļa iegāde būvniecības stadijā ļauj gan iekrāt turpmākajiem pirkumiem, gan mēbeļu u.c. priekšmetu pasūtījumus veikt garākā laika posmā, tādā veidā mazinot ietekmi uz ikdienas tēriņiem. 

Kas jāņem vērā, iegādājoties dzīvokli celtniecības stadijā:

  • Attīstītāja reputācija un garantijas saistības

Lai izvairītos no iespējamiem riskiem, izvēloties dzīvokli būvniecības stadijā, svarīgi ir pirms tam noskaidrot, kas ir konkrētā projekta attīstītājs. Uzzināt par to atsauksmes no citiem klientiem, kā arī noskaidrot, kādi projekti ir realizēti iepriekš. Ja klients zinās, ko pērk, tas viņam dos pārliecību un drošības sajūtu par veikto pirkumu. Tāpat ir iespēja apmeklēt citus attīstītāja projektus un gūt priekšstatu par sagaidāmo. Ne mazāk svarīgs ir arī pēcpārdošanas serviss un tā pieejamība.  

  • Dzīvokļa cena

Veicot dzīvokļa rezervāciju un priekšlīguma parakstīšanu, tiek fiksēta mājokļa cena konkrētajā brīdī, kas nereti būvniecības laikā ir izdevīgāka. Daudzu faktoru ietekmē līdz pilnīgai projekta pabeigšanai, ir iespējama cenu paaugstināšanās.

  • Kāda ir projektu kvalitāte?

Katram attīstītājam var būt atšķirīgas prasības pret būvdarbu kvalitāti. Tādēļ, lai pircējs zinātu, ko sagaidīt gala rezultātā, jāizmanto iespēja pārliecināties par attīstītāja iepriekš būvēto projektu kvalitāti. 

  • Kāda būs mājas apkārtne?

Pirms dzīvokļa iegādes ieteicams apskatīt Rīgas rajonu attīstības plānu, lai zinātu, kas vēl taps projekta apkārtnē. Tas palīdzēs izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem – proti, iegūt pārliecību, ka skaistais skats pa logu pēc pāris gadiem nepārtaps par dzīvojamo vai kādu citu ēku. Labsajūtu mājoklī nodrošina arī apkārtējā vide, kurā tas atrodas. Labiekārtota, apzaļumota teritorija, kurā ir arī atpūtas un rotaļu zona.