• LV Articles
  • Bloga ieraksts
  • 14.11.2024
  • 88 skatījumi

Uzkoda svētku galdam

Lai svētkos Jūsu mājas un svētku galdus rotā “sarkanbaltsarkanās” krāsas, vēstot par pateicību un lepnumu, ka mums ir visskaistākā zeme - mūsu Latvija!

🍽️ Biešu karpačo recepte – vienkārša, veselīga un patiesi garda - 4 porcijām: • 500 g vārītas vidēja izmēra bietes • Olīveļļa • Balzamiko krēms • Sāls, pipari • 200 g mīkstā kazas siera • ½ citrona sulas • 1 ēdamkarote medus • Pāris timiāna zariņi • Lobītas kaņepju sēkliņas • Kale (keila) kāposts 👩‍🍳
Pagatavošana:
1. Kale (keila) kāpostu noskalo un ar rokām lapas saplēš kumosa izmēra gabaliņos, cietās cīpslas un kātus neizmanto.
2. Lapas kārto uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un lobītām kaņepju sēkliņām.
3. Liek cepties uz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 8-10 minūtes, pusceļā kale lapas jāapmaisa, lai tās apgrauzdētos vienmērīgi.
4. Vārītās bietes nomizo (ja tas jau nav izdarīts) un izmantojot slaiseri vai asu nazi tās sagriež pēc iespējas plānākas šķēlēs.
5. Pagatavo kazas siera krēmu. Blenderī liek kazas sieru, sulu no ½ citrona, medu, sāli, piparus, timiāna lapiņas. Visu sablenderē viendabīgā gaisīgā krēmā, nogaršo un pieregulē garšu pēc savas gaumes, ja nepieciešams.
6. Uz šķīvja kārto biešu ripiņas, tās apslaka ar balzamiko krēmu, pāri liek kazas siera krēmu un pārber ar pašgatavotajiem kale čipsiem. 

Paldies Arens Riga komandai.