• LV Articles
  • 06.10.2016
  • 1 skatījumi

"YIT Celtniecība" uzsākusi dzīvojamo māju kompleksa “Priedes” trešās ēkas būvniecību

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA “YIT Celtniecība” uzsācis trešās ēkas būvniecību daudzdzīvokļu māju kompleksā “Priedes”, Pupuķu ielā 7, Rīgā.

Projekta ietvaros kopā paredzēta četru ēku būvniecība, no kurām pirmās divas jau ir nodotas ekspluatācijā, bet ceturtās ēkas būvniecību plānots uzsākt nākamā gada pavasarī.

“Dzīvojamo māju komplekss “Priedes” ir radīts, domājot par jaunajām ģimenēm. Kā liecina mūsu pieredze un tirgus novērojumi, jaunās ģimenes arvien biežāk meklē dzīvesvietu ārpus skaļā un steidzīgā pilsētas centra. Priekšroka tiek dota zaļai videi, plašai un vispusīgai infrastruktūrai, kurā dažu soļu attālumā ir nodrošināts viss, kas nepieciešams jaunajai ģimenei,” komentē Andris Božē, YIT Celtniecība” valdes priekšsēdētājs.

Ņemot vērā šos kritērijus, radīts arī dzīvojamo māju komplekss “Priedes”. Šī populārā dzīvesvieta pie pašas Rīgas robežas nodrošina ne tikai mierīgu un drošu vidi, bet arī attīstītu infrastruktūru – netālu no jaunā māju kompleksa atrodas skola un pirmskolas izglītības iestādes, iepirkšanās centri, medicīnas un citas sabiedriskas iestādes, turklāt aptuveni 10 minūšu brauciena laikā var nokļūt arī Rīgas centrā, jo namu tuvumā atrodas Dienvidu tilts un tam izbūvētie pievadceļi.
Trešajā mājā, kuras būvniecība “Priedēs” nupat uzsākta, būs 40 jauni dzīvokļi ar pilnu apdari un platību no 49,0 - 64,6 m2. Savukārt dzīvojamo māju kompleksā kopumā paredzētas četras piecstāvu ēkas, kurās kopā būs 160 jauni un komfortabli dzīvokļi.

Pirmajās divās projekta “Priedes” mājās no kopumā 80 dzīvokļiem patlaban pārdota jau vairāk nekā puse mājokļu, kur tuvākajā laikā sāks pārvākties pirmie iedzīvotāji.

SIA “YIT Celtniecība” projekta ietvaros veica apjomīgu ūdensvadu un kanalizācijas pārplānošanu, lai būvprojekts atbilstu jaunākajiem kvalitātes standartiem. Pēc ārējo ūdensvadu pārprojektēšanas pirmās ēkas būvniecība tika uzsākta 2015. gadā, bet visa kompleksa pabeigšana tiek plānota 2017. gada nogalē.