• LV Articles
  • 12.08.2018

Aktīvi norit J.Daliņa stadiona pārbūves darbi Valmierā

Turpinās J. Daliņa stadiona rekonstrukcijas darbi Valmierā, kurus veic uzņēmums "YIT Infra Latvija". Vasaras periodā ir pilnībā demontēta tribīņu ēka un izrakts būvlaukums topošās vieglatlētikas manēžas, dienesta viesnīcas un jauno tribīņu izbūvei. Paralēli norit vieglatlētikas manēžas un viesnīcas pamatu betonēšana, kā arī ārējo inženierkomunikāciju izbūve. Pamatu izbūve jāpabeidz līdz augusta beigām, savukārt līdz Ziemassvētkiem ir jānoslēdz visu betona konstrukciju izbūve. Viss ēku komplekss – manēža, viesnīca un tribīnes – būs savstarpēji savienots un visu tā karkasu veidos monolītais betons. Kopumā tiks izlietots vairāk nekā 4000 kubikmetru betona.
Plašāks ieskats "Vidzemes televīzija" sagatavotajā materiālā (sākot no 4:41):

Projekta ietvaros plānots izbūvēt arī vieglatlētikas manēžu un viesnīcu kopumā 12367 m2 platībā. Tās atradīsies pa labi no esošā apmeklētāju celiņa. Vieglatlētikas manēžā tiks izbūvēts 200 metru skrejceļa aplis ar četriem celiņiem un piepaceltām virāžām atbilstoši IAAF (Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija) tehniskajām prasībām. Manēža ir projektēta vieglatlētikas treniņiem ar iespēju rīkot arī sacensības. Tajā tiks izvietoti astoņi 60 m sprinta celiņi, tāllēkšanas, trīssoļlēkšanas, augstlēkšanas, kārtslēkšanas un lodes grūšanas sektori, kā arī stendi šķēpa un vesera mešanai. Skatītāju tribīnēs paredzētas vietas 1250 skatītājiem.

Pie Dīvaliņa ielas paredzēta vieta trim atklātiem sporta spēļu laukumiem ar speciālu gumijotu segumu, kā arī vieta vēl viena laukuma izveidei. Apkārt visām jaunbūvēm, izlokoties starp kokiem un sekojot esošajam reljefam, paredzēts izveidot veloceliņu, kas ziemā kalpotu kā slēpošanas trase. Tāpat plānots pilnveidot un paplašināt bērnu rotaļu laukumu, dažādojot rotaļu rīkus dažādām bērnu vecumu grupām.

Attēli: Valmieras ziņas, Vidzemes televīzija