• LV Articles
  • Jaunumi
  • 04.11.2019

J.Daliņa stadiona rekonstrukciju un vieglatlētikas manēžas būvniecību plānots noslēgt nākamajā rudenī

Turpinās J.Daliņa stadiona rekonstrukcija un vieglatlētikas manēžas būvniecība. Patlaban tiek prognozēts, ka pilnībā celtniecības darbi varētu noslēgties nākamā gada septembrī.

Kā galveno būvdarbu kavēšanās iemeslu SIA “YIT INFRA Latvija” civilās būvniecības projektu vadītājs Andris Circenis minēja daudzo labojumus būvprojektā. Tas tika apstiprināts 2015.gadā. Kopš tā laika daudzi risinājumi ir novecojuši un neatbilstoši mūsdienu normatīvajiem aktiem.

Pašlaik norit stadiona laukuma daļas rekonstrukcija, kas tika uzsākta gadu vēlāk, nekā bija sākotnēji plānots. Tam par iemeslu ir būtiskas izmaiņas projektā, mainot dažādu sektoru izvietojumu un konstruktīvos slāņus. Līdz ar to palielinājās stadiona laukuma platība. Šajā rudenī būvlaukumā plānots nomainīt grunti, bet būvdarbi varēs atsākties tikai pavasarī, kad taps jaunais futbola laukums, skrejceļi un dažādu vieglatlētikas disciplīnu sektori.

Savukārt vieglatlētikas manēžā viesnīcas sadaļā jau ir pabeigta jumta un fasādes būvniecība, ir ielikti logi. Pašlaik tur sākušies iekštelpu apdares darbi. Kopumā ēkā ir izbūvēta lielākā daļa inženierkomunikāciju, pašlaik notiek jumta un fasāžu būvniecība. Manēžas zālē jau ir izbetonētas skrejceļa virāžas. Līdztekus notiek arī ārējo inženierkomunikāciju būvniecība.

No septembra darbi atsākušies arī tribīņu mājas pirmajā un otrajā stāvā. Vasarā šajā ēkā darbi bija apstājušies, jo pēc pasūtītāja – Valmieras pilsētas pašvaldības – iniciatīvas tika nodots ekspertīzei būvkonstrukcijas projekts.

Avots: https://www.valmieraszinas.lv