• LV Articles
  • Jaunumi
  • 03.11.2019

Pierīgā top jauns dzīvesstila tirdzniecības centrs

Jaunā dzīvesstila tirdzniecība centra SĀGA būvniecībā un teritorijas labiekārtošanā iesaistīta arī YIT INFRA Latvija komanda.

Jaunais tirdzniecības centrs “Sāga” atradīsies uz Rīgas un Stopiņu novada robežas. Tas būs dzīvesstila tirdzniecības centrs, kas koncentrēsies uz četriem galvenajiem segmentiem: mājlietām, precēm ikdienas vajadzībām, sportu un izklaidi. Plānots, ka jaunais centrs tiks nodots ekspluatācijā 2020. gada rudenī, tā kopējā platība būs 57 000 kvadrātmetri.

Kopš vasaras vidus objektā aktīvi strādā arī YIT INFRA Latvija komanda, kurai līguma ietvaros jāveic zemes un labiekārtošanas darbi, kā arī asfaltbetona un bruģakmens seguma izbūves darbi.

Līdz šim pārvietots un norakts jau ievērojams apjoms melnzemes, kā arī pārvietota esošā smilts, kas nepieciešam stāvlaukumu smilts līmeņa izveidei, līdz ar to sakārtots jau vairāk kā 90% no šeit paredzētā apjoma.  
Novembra pirmajā pusē plānots uzsākt ģeorežģa un melno šķembu kārtas izbūvi. Papildus darbi, kas saistīti ar pamatu pēdu rakšanu betonēšanas darbiem – veikti  70% apmērā izrokot un 20% aizberot. Šogad plānots paveikt pēc iespējas vairāk šķembu kārtas izbūvē, visus zemes darbus, kas saistīti ar saturīgas kārtas izbūvi un turpināt  pamatu pēdu rakšanas/aizbēršanas darbus.

Iepriekšminētie darbi ir paveikti ar 3D sistēmas iekārtām Trimble un TOPCON aprīkotiem ekskavatoriem un buldozeru, kas prasa nelielu cilvēkresursu iesaisti.  No YIT puses šobrīd šeit nodarbināti 3 vadošie speciālisti, 2 ceļu strādnieki un 3 operatori.

Kopējais apjoms ēkai un stāvlaukumiem ar labiekārtošanas sastāda ~12 ha lielu platību.

Projektētājs un ģenerālbūvnieks  - AS “UPB”
Attīstītājs - SIA “VPH Latvia” kopā ar “Estmak Capital”

Avots: AS “UPB”, SIA “YIT INFRA Latvija”