• LV Articles
  • Jaunumi
  • 24.04.2019

YIT ir noslēdzis vairākus nozīmīgus līgumus infrastruktūras objektu segmentā

Noslēgti vairāki ievērojami līgumi par darbu veikšanu dažādos objektos Baltijas valstīs.

YIT ir noslēdzis septiņus lielus satiksmes infrastruktūras līgumus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā šī gada sākumā. Līgumu kopējā vērtība ir aptuveni 53 miljoni EUR. 

Igaunijā kopējā līgumu summa ir ap 23 miljoniem eiro. Objekti, kuros darbu veiks YIT ir: ceļa nr. 22 Rakvere-Väike-Maarja-Vägeva rekonstrukcija Igaunijas austrumu daļā. Darbi ietver seguma virskārtas atjaunošanas un asfaltēšanas darbus. Projekts uzsākts 2019. gada martā un tiks pabeigts š.g. augustā. 
Otrs objekts ir Tallinas apvedceļa Luige-Saku daļas rekonstrukcija. Darbi ir saistīti ar Rail Baltica projektu Igaunijā. Projekts sāksies 2019. gada maijā un tiks pabeigts 2021. gada maijā.
Trešais projekts ir ceļa Nr. 6 Valga-Uulu rekonstrukcija Dienvidaustrumu Igaunijā. Projektā ietilpst zemes darbu veikšana, asfalta seguma atjaunošana, drenāžu izbūve, satiksmes vadības ierīču uzstādīšana un labiekārtošanas darbu veikšana. Projekts sāksies 2019. gada aprīlī un tiks pabeigts 2019. gada augustā.

Latvijā "YIT INFRA Latvija" veiks ceļu rekonstrukcijas darbus valsts autoceļu A3 un A2 posmos, kur galvenais būvdarbu veicējs ir piegādātāju apvienība “Binders un ACB”. Līguma vērtība ir aptuveni 4 miljoni eiro. Darbi ir uzsākti aprīlī un tiks pabeigti 2020. gada augustā. 

Lietuvā YIT veiks autoceļa rekonstrukciju A14 Vilnius-Utena, līguma vērtība ap 16 miljoniem eiro. Darbi jāpaveic līdz š.g. oktobrim. Vēl viens projekts ir autoceļa Nr. 165 Šilalė – Šilutė rekonstrukcija, kas ietver arī veloceļa izbūvi. Darbi jānoslēdz līdz 2019. gada beigām. 

Papildus informācija:
Hanna Jaakkola, Vice President, Investor Relations, YIT Corporation, tel. +358 40 566 6070, hanna.jaakkola@yit.fi

Harri Kailasalo, Executive Vice President, Infrastructure projects, YIT Corporation, tel. +358 400 401 538, harri.kailasalo@yit.fi 

YIT Corporation
Hanna Jaakkola
Vice President, Investor Relations

Par “YIT”
YIT ir Somijas lielākais un viens no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas reģiona būvniecības uzņēmumiem. Mēs attīstām un būvējam mājokļus, komerctelpas un apkaimes. Tāpat specializējamies sarežģītu infrastruktūras objektu būvniecībā un ceļu būves darbu veikšanā. Kopā ar klientiem mūsu 10 000 speciālisti veido funkcionālākas, pievilcīgākas un ilgtspējīgākas pilsētas un apkārtējo vidi. Mēs strādājam 11 valstīs: Somijā, Krievijā, Skandināvijā, Baltijas valstīs, Čehijas Republikā, Slovākijā un Polijā. 2018. gada 1. februārī apvienojoties diviem Somijas uzņēmumiem ar vairāk nekā simt gadu ilgu pieredzi būvniecībā - YIT un Lemminkäinen, ir izveidots jaunais YIT. Mūsu atzītie ienākumi 2018. gadā pārsniedza 3,8 miljardus EUR. YIT Corporation akcijas tiek kotētas Nasdaq Helsinki Oy. www.yitgroup.com