• LV Articles
  • Jaunumi
  • Terbata apartments
  • 02.09.2021

YIT un BTA Baltic Insurance Company vienojas par investīciju ieguldījumu darījumu Baltijas valstīs.

YIT un BTA Baltic Insurance Company AAS, kas pārstāv Vienna Insurance Group, ir vienojušās par kopīga investīciju stratēģijas izveidošanu, investējot īres dzīvokļos, kas atrodas Baltijas valstīs. Tādējādi investīciju ieguldījumu darījums paredz divu īres dzīvokļu namu būvniecību Rīgā (Tērbatas ielā 72 un Stirnu ielā 40), divu ēku Viļņā un viena atradīsies Tallinā.  Kopumā šajās ēkās tiks izbūvēti 479 dzīvokļi. Plānots, ka visi īres dzīvokļu namu projekti tiks pabeigti 2022./2023.gadā, kad tos arī sāks piedāvāt potenciālajiem īrniekiem. Pušu mērķis ir investēt atlikušo investīciju apjomu YIT projektos Baltijas valstīs nākamo trīs gadu laikā, kas nodrošina YIT darbības nepārtrauktību.

“YIT īres dzīvokļu portfeļa uzdevums ir nodrošināt stabilus naudas ienākumus no īres un nodrošināt vērtības pieauguma potenciālu no nekustamo īpašumu pārdošanas. Dzīvokļu portfeļa un jauna veida īpašumtiesību modeļu racionāla izmantošana arī palielinās uzņēmuma investīciju apjomu un paātrinās kapitāla apgrozījumu”, saka Pasi Huhtakangas, YIT viceprezidents kopīgo investīciju jautājumos.

“BTA sper vēl vienu soli, realizējot savu stratēģiju par investēšanu nekustamos īpašumos. Mēs esam gatavi veikt nākamo investīciju pievilcīgā dzīvokļu īpašumu portfelī ar skaidru nākotnes redzējumu sabiedrības interesēs Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Tas ir vēl viens pierādījums BTA ilgtermiņa darījumu attīstības stratēģijai Baltijā un ticībai Baltijas valstu ekonomiskajai stiprībai”, saka Wolfgang Stockmeyer, BTA Valdes priekšsēdētājs.

Jauno īres dzīvokļu namu apsaimniekošanas pakalpojumus un investīciju pārvaldi uzticēts veikt pieredzējušam partnerim – Igaunijas nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldes uzņēmumam Lumi Capital.

Papildu informācijai:
Tommi Järvenpää, viceprezidents darbā ar investoriem, YIT korporācija, tel. +358 40 576 0288, tommi.jarvenpaa@yit.fi  
Pasi Huhtakangas, viceprezidents kopīgu investīciju jautājumos, YIT korporācija, tel. +358 40 565 3907, pasi.huhtakangas@yit.fi  

 Par YIT:

YIT ir Somijā lielākais un Ziemeļeiropā nozīmīgs pilsētbūvniecības un būvniecības uzņēmums. Mūsu mērķis ir radīt ilgtspējīgākas, funkcionālas un pievilcīgas pilsētas un dzīvojamo vidi. Mēs attīstām un būvējam dzīvokļus, darījumu telpas un visas zonas. Mēs specializējamies arī prasīgas infrastruktūras izbūvē. Mums pieder īpašumi kopīgi ar mūsu partneriem, kuri atbalsta mūsu nozīmīgo attīstības projektu īstenošanu. Tāpat mēs sniedzam saviem klientiem pakalpojumus, kas palielina īpašumu vērtību. Mēs nodarbinām aptuveni 7400 profesionāļus desmit valstīs: Somijā, Krievijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Čehijas Republikā, Slovākijā un Polijā. 2020. gadā mūsu ieņēmumi bija aptuveni 3,1 miljardi EUR. YIT korporācijas akcijas ir reģistrētas Nasdaq Helsinki Oy. www.yitgroup.com