• LV Articles
  • Jaunumi
  • 10.02.2021

Nekustamo īpašumu attīstītāju TOP 10

Nekustamo īpašumu konsultāciju kompānija Colliers veikusi Rīgas un tuvās Pierīgas jauno un renovēto dzīvokļu tirgus apskatu par 2020.gadu. Saskaņā ar Colliers veikto izpēti, pandēmijas ietekmē 2020.gadā bija vērojams darījumu skaita samazinājums otrajā ceturksnī, taču trešajā ceturksnī tirgus atguvās un gada beigās tika sasniegti rekordlieli pārdošanas apjomi.

Uzņēmums Bonava 2020. gadā aktīvi pārdevis dzīvokļus 6 projektos.

Līdera pozīcijai strauji pietuvojies YIT LATVIJA, pateicoties labajiem pārdošanas rādītājiem Green City un Annas Parks projektos. Šie projekti arī pirmajā trijniekā pēc pārdošanas ieņēmumiem 2020. gadā!

Topa trešajā vietā ierindojas Merks, kas šajā vietā pakāpies no septītās pozīcijas gadu iepriekš. Merks turpina pārdošanu projektā Gaiļezera nami, kura pirmā kārta jau izpārdota, kā arī 2020. gadā ekspluatācijā nodotajā projektā Merks Viesturdārzs.

Tāpat TOP 10 iekļuvuši attīstītāji Vastint un R.Evolution, kas līdz šim specializējušies uz premium projektu attīstīšanu. Šie abi attīstītāji kopā veido vairāk kā pusi no premium tirgus pārdošanas apjomiem.

No jauniem attīstītājiem topā iekļuvuši divi: Home 4 Living, kas 2020. gadā nodeva ekspluatācijā Mārupes namu pirmo kārto un pašlaik būvē otro kārtu; kā arī igauņu attīstītājs Hepsor, kas 2020. gadā pabeidzis trīs projektus: Legato un Sentimento Āgenskalnā un Strēlnieku 4B klusajā centrā.

Avots: https://www.db.lv/zinas/top-10-projekti-riga-un-pieriga-pec-pardosanas-ienemumiem-501080 
https://www.db.lv/zinas/nekustamo-ipasumu-attistitaju-top-10-501103