• LV Articles
  • Jaunumi
  • 19.09.2021

Satiec YIT ekspertus Luminor mājokļu tirdziņā jau 25. septembrī

Luminor mājokļu tirdziņš Latvijas Universitātes Botāniskā dārza šķūņa teritorijā 25. septembrī no 10.30 līdz 15.00

Ieeja bez maksas!

Ieplāno arī Tu un nāc ar draugiem vai visu ģimeni!

Pasākuma laikā norisināsies ekspertu diskusijas. Programmā:

  • 11.00–11.30 Mājokļu cenas: gaidāms pieaugums vai kritums?
    Šogad ir aktivizējies mājokļu tirgus, un „Luminor” izsniegto mājokļa kredītu apjoms pusgada laikā ir sasniedzis pērn visā gadā izsniegto kredītu apjomu. Diskusijā spriedīs, kā augošais pieprasījums ietekmēs mājokļu cenas un vai tuvākajā laikā gaidāms cenu pieaugums vai kritums.
  • 11.45–12.15 Pirmā iemaksa mājokļa iegādei: finansējuma iespējas un valsts atbalsts
    „Luminor” veiktā iedzīvotāju aptauja rāda, ka 40 % cilvēku, kuri vēlētos iegādāties savu mājokli, saskaras ar grūtībām segt pirmo iemaksu. Eksperti skaidros, kādas finansēšanas iespējas un valsts atbalsts ir pieejams dažādām iedzīvotāju grupām. 
  • 12.30–13.00 Pirkt vai īrēt – mājokļu tirgus iespējas?
    Vēlme dzīvot savā mājoklī ir daudzu sapnis, taču kredītsaistību uzņemšanās ir liela atbildība. Diskusijas dalībnieki vērtēs, kad ir izdevīgāk dzīvot īrētā dzīvoklī, bet kad — iegādāties savu un kādas kopumā ir iespējas mājokļu tirgū. 
  • 13.15–13.45 Privātmāju tirgus tendences. Cenas: būvēt vai pirkt gatavu?
    Bankas „Luminor” novērojumi liecina, ka arvien vairāk cilvēku vēlas būvēt māju. Aptuveni 15 % no bankas izsniegtajiem hipotekārajiem kredītiem ir tieši privātmāju būvniecībai, un klientu interese par šādiem aizņēmumiem palielinās. Eksperti informēs par jaunākajām privātmāju būvniecības tendencēm: populārākajām vietām, privātmāju lielumu, cenām u. tml.

Lai saņemtu ielūgumu uz pasākumu un ieeju Botāniskā dārza teritorijā bez maksas, piesakies šeit. Ar vienu ielūgumu pasākumu varēs apmeklēt visa ģimene.

Pielāgojoties pasākumu rīkošanas ierobežojumiem, ieeja tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu (pabeigts vakcinācijas cikls, izslimots Covid-19), kuru kopā ar pasi vai ID karti lūgsim uzrādīt pie ieejas. Nederīga vai neesoša Covid-19 sertifikāta (piem., nepabeigta vakcinācijas kursa) gadījumā ieeja pasākumā būs liegta. Bērniem līdz 12 gadu vecumam Covid-19 sertifikāts nav nepieciešams, bērniem no 12 gadu vecuma ieeja ar derīgu Covid-19 sertifikātu (pabeigts vakcinācijas cikls, izslimots Covid-19 vai negatīvs Covid-19 tests).