• LV Articles
  • Jaunumi
  • 02.11.2022

YIT Corporation ieceļ Heikki Vuorenmaa par prezidentu un izpilddirektoru

YIT Corporation valde ir iecēlusi Heikki Vuorenmaa (maģistra grāds ekonomikā) prezidenta un izpilddirektora amatā, kas savus amata pienākumus sāks pildīt ne vēlāk kā no 2022. gada 1. decembra. Markku Moilanens (Markku Moilanen) līdz novembra beigām atkāpsies no amata un līdz gada beigām turpinās pildīt vecākā padomnieka pienākumus.

"Kopš mūsu stratēģijas uzsākšanas pirms gada esam pastiprinājuši savu uzņēmējdarbības fokusu, uzlabojuši darbības produktivitāti un attīstījuši savu uzņēmējdarbības modeli neatkarīgāku uzņēmējdarbības segmentu virzienā. Mūsu mājokļu segments ir turpinājis gūt stabilus rezultātus, un uzņēmējdarbības telpu, infrastruktūras un nekustamā īpašuma attīstības segmentu pārveidošana norit veiksmīgi. Vēlos pateikties Markku Moilanenam par pārmaiņu procesa pirmā posma uzsākšanu un efektīvu vadību," saka Harri-Pekka Kaukonens, YIT Corporation valdes priekšsēdētājs.

"Arvien sarežģītākie tirgus apstākļi liek mums paātrināt stratēģijas īstenošanu un paātrināt darbības uzlabošanu. Tagad ir pienācis laiks veikt būtiskas pārmaiņas gan attiecībā uz pārmaiņu ātrumu, gan mērogu visos mūsu uzņēmējdarbības segmentos," saka Kaukonens.

Heikki Vuorenmaa ir liela pieredze, vadot sarežģītas, starptautiskas iepirkumu un piegādes ķēdes organizācijas tehnoloģiju un būvniecības nozarēs. Viņš ir strādājis YIT kā viceprezidents asfaltēšanas segmentā un bija grupas vadības komandas loceklis no 2017. līdz 2020. gadam. Pašlaik viņš strādā McKinsey & Company kā asociētais partneris pārmaiņu vadībā.

"Heikki ir pierādījis savu pieredzi attiecībā uz pārmaiņām un produktivitātes uzlabojumiem, kas mums ir ļoti svarīgi gan šobrīd, gan tuvākajā nākotnē. Mēs sirsnīgi apsveicam Heikki atgriežoties YIT," saka Kaukonens.

"Esmu priecīgs uzņemties izpilddirektora pienākumus un turpināt veidot ciešas attiecības ar mūsu klientiem un partneriem. No savas pieredzes zinu, ka YIT kā tirgus līderim, ir daudz talantīgu cilvēku un stipro pušu, un es saskatu daudz iespēju kopā ar visiem darbiniekiem paātrināt stratēģijas īstenošanu. Es ar nepacietību gaidu, kad kopā ar komandu sāksim šo darbu un noteiksim mūsu prioritātes," saka Heikki Vuorenmaa.

CV Heikki Vuorenmaa
Born 1981
M.Sc. (Econ.)

Primary work experience:
McKinsey & Company: SVP, Associate Partner, Transformation 2021–2022
Peab: Head of integration, Business Area Industry, 2020
YIT Corporation/Lemminkäinen Corporation: EVP, Paving 2017–2020
Lemminkäinen Corporation: SVP, Head of Procurement 2015–2017
Nokia Corporation: various positions in Operations 2008–2015