• LV Articles
  • Jaunumi
  • 31.05.2022

YIT pilnībā pārtrauc darbību Krievijā

YIT ir pabeidzis savu uzņēmumu Krievijā pārdošanu Etalon Group PLC. Līdz ar to YIT nekavējoties pārtrauc darbību Krievijā. Par pārdošanas darījumu tika paziņots 2022. gada 1. aprīlī.

Lai gan darījuma slēgšanas process aizņēma vairāk laika nekā sākotnēji bija paredzēts, pārdošana tika pabeigta saskaņā ar noteikto pārdošanas cenu un citiem nosacījumiem. Pilna darījuma finansiālā ietekme tiks atklāta YIT pusgada pārskatā.

"Mēs esam gandarīti paziņot par pārdošanas pabeigšanu. Ukrainas krīzes dēļ mūsu uzņēmējdarbība Krievijā saskārās ar nepieredzētiem izaicinājumiem, un biznesa pārdošana deva mums iespēju ātri, kontrolēti un pilnībā izstāties no šī tirgus. Tagad mēs varam pilnībā koncentrēties uz mūsu stratēģiju un pamatdarbību," saka YIT prezidents un izpilddirektors Markku Moilanens.

Biznesa Krievijā stratēģiskā novērtēšana sākotnēji tika sākta 2021. gada novembrī, taču ģeopolitiskās situācijas pārmaiņu dēļ,  tika paātrināta 2022. gada martā. 

YIT ir Somijas lielākais un viens no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas reģiona būvniecības uzņēmumiem un pilsētvides attīstītājiem. Jau 110 gadus mēs saviem klientiem radām labāku dzīves vidi: funkcionālas mājas ilgtspējīgai dzīvošanai, nākotnes prasībām atbilstošas sabiedriskās un komerciālās ēkas, kā arī infrastruktūru vienmērīgākai cilvēku, uzņēmumu un sabiedrības plūsmai. Mēs nodarbinām 5500 profesionāļu deviņās valstīs: Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Čehijā, Slovākijā un Polijā. Mūsu apgrozījums 2021. gadā sasniedza 2,7 miljardi eiro. YIT Corporation akcijas ir kotētas biržā Nasdaq Helsinki Oy. www.yitgroup.com. www.yitgroup.com