• LV Articles
  • Jaunumi
  • 09.10.2023

YIT atzīmē dzīvojamo namu kompleksa Kaivas kvartāls spāru svētkus

Būvkompānija un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "YIT LATVIJA" (YIT) atzīmējis spāru svētkus šī gada janvārī uzsāktajam dzīvojamo namu kompleksam Kaivas kvartālā. Kaivas kvartālu, kas atrodas Rīgas Dreiliņos, robežojoties ar Mežciemu, veidos piecas sešstāvu ēkas, kopumā iegādei piedāvājot 360 dzīvokļus. Paredzēts, ka pirmā no kompleka ēkām ekspluatācijā tiks nodota nākamā gada vasarā.

Dzīvojamo namu komplekss Kaivas kvartāls sastāvēs no piecām savstarpēji saskanīgām daudzdzīvokļu ēkām un to piedāvājumā būs gan 2 un 3, gan 4 istabu komforta klases dzīvokļi, kuru platība būs no 44 līdz 85.5 m2. Visi dzīvokļi būs pieejami ar pilno apdari, kā arī izbūvētiem balkoniem.

SIA „YIT LATVIJA“ valdes loceklis Andris Božē norāda: “Atzīmējot spāru svētkus, esam soli tuvāk projekta realizācijai, iezīmējot nākamo projekta attīstības posmu. Šajā projektā liela daļa dzīvokļu plānojumu ir iepriekš pārbaudīti un ieguvuši atzinību no citiem līdzīgi realizētiem projektiem, tāpēc paredzam, ka interese par dzīvokļiem arvien pieaugs. Kaivas kvartāls ir īpašs ar to, ka Rīgas Dreiliņi un tā tuvējā apkaime, kā arī robeža ar Ropažu novadu, pēdējos gados piedzīvojusi strauju attīstību. Blakus esošais tirdzniecības centrs SĀGA un IKEA veikals atvieglo iepirkšanos, savukārt tuvējā apkārtne ir piemērota aktīvai atpūtai. Tieši tāpēc iedzīvotāji šo apkaimi atzīst kā piemērotu nekustamā īpašuma iegādei un dzīvošanai. Turklāt esošā un topošā infrastruktūra ērti un ātri nodrošina iespēju nokļūt ārpus Rīgas, kas lielai daļai iedzīvotāju kļūst arvien svarīgāk. Līdz ar celtniecības darbu pabeigšanu, saskaņā ar pilsētas norādījumiem un saņemtajiem tehniskajiem noteikumiem, tiks pārcelta un labiekārtota sabiedriskā transporta pieturvieta, kas atradīsies tieši pie mūsu ēku kompleksa.

Viņš arī uzsver, ka, domājot par kopējo kvartāla attīstību Dreiliņos, pēdējos mēnešos veikti nozīmīgi un apjomīgi darbi kā YIT objektā, tā tuvējā apkartnē, izbūvējot ūdensvada un kanalizācijas tīklu. Šai infrastruktūras attīstības projektā iesaistīti YIT, Rīgas ūdens un citi attīstītāji.

Pircēju noskaņojumā iezīmējas ilgāks lēmumu pieņemšanas process

Raksturojot esošo situāciju nekustamo īpašumu tirgū, A.Božē to vērtē kā nenoteiktu: „Jāsaka, ka savu ietekmi ir atstājusi finanšu pieejamība, kā arī aizņemto līdzekļu sadārdzināšanās. Tomēr es teiktu, ka visvairāk šīs sekas izjūtam lēmumu pieņemšanas procesa gaitā, nevis kopējā darījumu aktivitātē nekustamo īpašumu segmentā. Iedzīvotāji lēmumu par jauna mājokļa iegādi pieņem ilgāk, neveicot tūlītēju dzīvokļa rezervāciju, tomēr nereti tas var radīt situāciju, ka iepriekš noskatītais risinājums tirgū vēlāk jau nav vairs pieejams. Tāpēc atbildes, kad vislabāk rezervēt dzīvokli, nav, tomēr mērķtiecīga lēmuma atlikšana par dzīvokļa rezervāciju var rezultēties ar jauniem un atkārtotiem meklējumiem pēc nekustamā īpašuma.”

Energoefektivitāte un zaļā zona – viens no jauno projektu stūrakmeņiem

Reaģējot uz patērētāju pieprasījumu un tirgus specifiku, viens no būtiskākajiem jaunā Kaivas kvartāla kompleksa celtniecības aspektiem būs nodrošināt A klases energoefektivitāti, rekuperācijas sistēmu, kā arī saules paneļus koplietošanas vajadzībām. Šo risinājumu iekļaušana būtiski atvieglos mājokļu īpašnieku komunālos maksājumus, īpaši ziemas mēnešos.

Vienlaikus, kompleksa iekšpagalmos tiks labiekārtotas un apzaļumotas trīs zonas dažāda veida atpūtai, proti, pirmā zona paredzēta nesteidzīgai un mierīgai atpūtai, otrā zona būs paredzēta aktīvai atpūtai un bērnu laukumam, bet trešā – piknikiem un svētku svinēšanai. Zaļākas vides veicināšanai tiks veikta arī 3 lielo koku pārstādīšana, kā arī jaunu koku un krūmu iestādīšana.

Papildus ērtībām un komfortam katrai ēkai tiks izbūvēts un būs pieejams arī pagrabstāvs, kur izvietotas pazemes autostāvvietas un noliktavu telpas. Vienlaikus ēkās tiks nodrošināti dažādi drošības risinājumi, piemēram, sarunu iekārta dzīvokļos, videonovērošanas sistēmas ēku pagalmos, tai skaitā virszemes autostāvvietās, rotaļlaukumā, pazemes autostāvvietā, kā arī ēku ieejas mezglos.

Īstenojot  plašāku dzīvojamo namu kompleksu, tā būvniecība tiks dalīta vairākas kārtās, kas nozīmē, ka pilnībā pabeigts un labiekārtots projekts būs tuvāko dažu gadu laikā. Pirmās ēkas nodošana ekspluatācijā ir paredzēta 2024.gada vasarā.

Par YIT
“YIT” ir Somijas lielākais un viens no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas reģiona būvniecības uzņēmumiem un pilsētvides attīstītājiem. Mēs radām ilgtspējīgu dzīves vidi: funkcionālus mājokļus, nākotnes prasībām atbilstošas sabiedriskās un komerciālās ēkas, infrastruktūru vienmērīgākai sabiedrības mobilitātei, kā arī atjaunojamās enerģijas risinājumus klimata uzlabošanai. Uzņēmumā kopumā nodarbināti ap 5000 profesionāļu deviņās valstīs: Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Čehijā, Slovākijā un Polijā. Uzņēmuma apgrozījums 2022. gadā sasniedza 2.4 miljardus eiro. YIT Corporation akcijas tiek kotētas Nasdaq Helsinki biržā.