• LV Articles
  • Jaunumi
  • 11.09.2023

YIT jaunums Bieriņos - jaunais projekts “Grafīts”

Rīgas apkaimes pilsētas robežās joprojām nezaudē savu pozīciju mājokļu pircēju augstākajos reitingos. Interesanti, ka pēdējos gados liela interese par Pierīgu ir ne tikai privātmāju, bet arī dzīvokļu pircējiem. Izprotot klientu vēlmes un vajadzības, “YIT LATVIJA” jaunākajam veikumam – projektam “Grafīts” – par atrašanās vietu izvēlēti Bieriņi, kas ir viena no Rīgas zaļākajām un klusākajām savrupmāju apkaimēm.

“YIT LATVIJA” jaunajiem projektiem raksturīgas ne vien īpaši izmeklētas un veiksmīgas atrašanās vietas pilsētas ietvaros, bet arī gaumīga vienkāršība – tie ir kvalitatīvi, saprotami un pieejami mājokļi, kuros nav nekā lieka, bet ir pats svarīgākais laimīgai dzīvošanai savās mājās.  Tāds ir arī projekts “Grafīts” – samērā nelielajā 4 stāvu ēkā tiek būvēti 72 dzīvokļi, bet tā fasāde tiks veidota mierīgas un vienkāršas arhitektūras manierē, grafītam raksturīgajos eleganti tumšpelēkajos toņos. 

A+ klases energoefektivitātes projekts piedāvā divu, trīs un četristabu dzīvokļus. Jaunajai ēkai piemīt visas “YIT” projektiem raksturīgās kvalitātes – pārdomāti un ergonomiski plānojumi, kvalitatīvi un pārbaudīti apdares materiāli un santehnika, energoefektīvi risinājumi, ērtas autostāvvietas un labiekārtots pagalms. Daļai dzīvokļu pieejamas divas pilnībā labiekārtotas vannas istabas – ar dušu un vannu. Katram dzīvoklim ir savs balkons, kas ļauj pilnībā izbaudīt zaļās apkaimes priekšrocības un tos radoši iekārtojot, tie sniegs papildu dzīves telpas sajūtu. 

Ēkai paredzēta lokālā gāzes apkure ar individuālu siltuma uzskaiti un radiatori ar termoregulatoriem. Tāpat individuāli tiks uzskaitīts gan aukstā un karstā ūdens, gan elektrības patēriņš. Katram dzīvoklim individuāla būs arī ventilācija ar rekuperāciju. Ēkas forma tiek veidota taisnstūra, no divām sekcijām, kas apvienotas ar kopējo pagrabstāvu, kur atrodas pazemes autostāvvietas. Auto novietošana būs iespējama ne tikai pazemē, bet arī virszemē, turklāt padomāts arī par elektroauto īpašniekiem – šos spēkratus uzlādēt varēs uzlādēt pazemes autostāvvietā. Pagrabstāvā atradīsies arī 62 noliktavas, kuras šajā projektā ir pieejamas īpaši kuplā skaitā, turklāt iedzīvotāji tās varēs iegādāties, izvēloties no dažādiem izmēriem, ņemot vērā vajadzības, ko pieprasa vaļasprieki un dzīvesstils. Neskatoties uz nelielo stāvu skaitu, ēka tiks aprīkota ar liftu. 

Kā jau ierasts “YIT” projektiem, īpaša vērība pievērsta pagalmu iekārtojumam. Teritorija būs labiekārtota, tajā paredzēti gājēju celiņi, apzaļumojums, bērnu rotaļlaukums un atpūtas zona. Atpūtai paredzētā infrastruktūra apzināti ierīkoti tālāk no ielas un gaumīgi apzaļumoto un labiekārtoto teritoriju ieskauj žogs, tā vēl vairāk pastiprinot savrupmājas sajūtu. Iebrauktuve teritorijā būs aprīkota ar automātisko barjeru un piekļuve teritorijai paredzēta no Liepājas ielas. Par kopējo mājas drošību rūpēsies apsardzes signalizācijas sistēma, namruņi dzīvokļos un videonovērošanas sistēma ēkas ieejas mezglu, fasāžu un teritorijas novērošanai. 

“Grafīts” atrodas Liepājas un Mežotnes ielas rajonā. Šī apkaime robežojas ar Pleskodāles, Āgenskalna, Torņakalna un Atgāzenes apkaimēm un Mārupes pagastu. Nozīmīgākās pieturvietas ir mākslinieciskie Mārupītes krasti un aktīva dzīvesveida piekritēju iemīļotais Zaļais veloceliņš, kas aizved līdz pat Māras dīķim. Turpat netālu atrodas Āgenskalna tirgus un visa iemīļotā rajona sniegtās iespējas. No mājām būs viegli nokļūt arī līdz pilsētas centram un blakus esošajām apkaimēm, izmantojot privāto auto vai pilsētas sabiedriskā transporta sistēmu, kas piedāvā vairākus transporta veidus, no kuriem izvēlēties sev tīkamāko. 

Raksts tapis sadarbībā ar city24.lv