• LV Articles
  • Jaunumi
  • 03.01.2024

YIT ekspluatācijā nodod jaunā kvartāla “Mārpagalmi” 1. kārtas projektu

Būvkompānija un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "YIT LATVIJA" (YIT) ekspluatācijā nodevis "Mārpagalmi" 1.kārtas projektu, kas atrodas vienā no Rīgas pieprasītākajām apkaimēm – Āgenskalnā, Zemaišu ielā 11. Jaunajā piecu stāvu ēkā kopskaitā ir 101 dzīvoklis un šobrīd pārdoti un rezervēti ir gandrīz 70% no tiem.

"Mārpagalmi" 1.kārtas projektā ir daudzveidīga standarta un komforta klases dzīvokļu izvēle, sākot no nelieliem studio tipa dzīvokļiem līdz plašiem 4 istabu dzīvokļiem platībā no 30.1 m2 līdz 87.2 m2. Katram dzīvoklim iebūvēta arī rekuperācijas sistēma, kas nodrošina vienmērīgu gaisa apmaiņu telpās, nezaudējot esošo siltumu. Domājot kā samazināt iedzīvotāju tēriņus, uz ēkas jumta uzstādīti saules paneļi, kuru saražotā enerģija tiks izmantota koplietošanas patēriņa vajadzībām.

SIA „YIT LATVIJA“ valdes loceklis Andris Božē norāda, ka pieprasījums pēc nekustamā īpašuma iegādes "Mārpagalmos" raksturojams kā stabils: “Pagājušā gada rudenī tika uzsākta dzīvokļu rezervācija un šobrīd iegādei pieejami vairs tikai 30% no tiem. Ņemot vērā šī brīža tendences nekustamo īpašumu tirgū, kad pircēju vidū dominē zināma piesardzība, ko ietekmē hipotekāro kredītu sadārdzināšanās, dzīvokļu rezervācijas rādītāji aizvien ir ļoti augsti. Jāatzīst, ka šis ir bijis ļoti gaidīts projekts, ko galvenokārt diktē topošā kvartāla atrašanās vieta. Pēdējo gadu laikā Āgenskalnā ir bijusi iespēja iegādāties mājokli, taču tie pamatā ir bijuši nelieli jaunie projekti vai senāku ēku renovācijas ar ierobežotu piedāvājumu. Raksturojot pircēju profilu, viņu vidū ir gan apkaimes ilggadējie iedzīvotāji, gan jaunpienācēji, kuriem ir svarīgi iesakņoties vēsturiskajā Rīgas teritorijā, netālu no pilsētas centra. Tāpat novērojam, ka jaunie medicīnas nozares profesionāļi, domājot par mājokļa iegādi, aizvien biežāk lūkojas Āgenskalna virzienā.”

Marpagalmi_1_decembris (2).JPG

Katram dzīvoklim ir balkons vai terase. Standarta klases dzīvokļiem ir kompaktāks plānojums un izmantoti gatavie vannas istabas moduļi, kā arī to īpašnieki var iegādāties virszemes autostāvvietas. Savukārt komforta klasē dzīvokļu plānojumi ir plašāki un izmantoti arī nedaudz atšķirīgi  apdares materiāli, kā arī autostāvvietas iegāde ir iespējama gan virszemē, gan pazemē. Ne mazāk svarīgs aspekts ir arī nelielais dzīvokļu skaits kāpņu telpā, kas iedzīvotājiem sniegs lielāku privātumu. „Mārpagalmu“ 1.kārtas projektā daļai ēkas ir izbūvēts arī pagrabstāvs, kur izvietotas autostāvvietas un noliktavu telpas. Noteiktas autostāvvietas ir paredzētas ar iespēju uzstādīt un pieslēgt uzlādes staciju. Tāpat ir iespēja iegādāties personīgās noliktavas telpas, kā arī ir pieejamas velo koplietošanas novietnes.

Visi dzīvokļi ir pieejami ar pilno apdari un atsevišķiem noteikta plānojuma 2 istabu dzīvokļiem tiek piedāvāta arī iebūvēta virtuves iekārta ar tehniku.

A.Božē arī piebilst, ka viens no projekta centrālajiem elementiem ir „Mārpagalmu“ pagalms un zaļā zona. Visā teritorijā paredzēta gājēju un velo kustības prioritāte. Pagalms veidots kā zaļa, labiekārtota un droša zona bērniem, kā arī vieta sporta aktivitātēm. Papildus jāmin, ka kvartāla teritorijā līdz ar 1. ēkas nodošanu ekspluatācijā, pabeigta arī plašāka labiekārtota teritorija ap dīķi, kur laiku varēs pavadīt visi kvartāla iedzīvotāji gan organizējot piknikus, pastaigājoties, gan mazākie iemēģināt aktivitāšu zonu.

Par YIT
“YIT” ir Somijas lielākais un viens no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas reģiona būvniecības uzņēmumiem un pilsētvides attīstītājiem. Mēs radām ilgtspējīgu dzīves vidi: funkcionālus mājokļus, nākotnes prasībām atbilstošas sabiedriskās un komerciālās ēkas, infrastruktūru vienmērīgākai sabiedrības mobilitātei, kā arī atjaunojamās enerģijas risinājumus klimata uzlabošanai. Uzņēmumā kopumā nodarbināti ap 5000 profesionāļu deviņās valstīs: Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Čehijā, Slovākijā un Polijā. Uzņēmuma apgrozījums 2022. gadā sasniedza 2.4 miljardus eiro. YIT Corporation akcijas tiek kotētas Nasdaq Helsinki biržā.

Foto: Ģirts Vanags