• 07.06.2017

Šogad uzsākta daudzdzīvokļu namu kompleksa "Biķerziedi" pēdējās ēkas būvniecība Teikā

Būvniecības uzņēmums un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "YIT Celtniecība", 2017. gada sākumā ir uzsācis sestās ēkas būvniecību dzīvojamo namu kompleksā "Biķerziedi" Teikā, Biķernieku ielā 16A. Sestā ēka ir noslēdzošais posms projektā, par kuru saņemta pārsteidzoši liela iedzīvotāju interese – nepilnu divu mēnešu laikā ir rezervēta jau trešdaļa ēkas jauno dzīvokļu.

Plānots, ka daudzdzīvokļu kompleksa "Biķerziedi" sestā un projekta noslēdzošā ēka tiks nodota ekspluatācijā 2018.gada vasarā, bet gatava dzīvošanai tā būs jau tā paša gada rudenī. Piecstāvu jaunbūvē iedzīvotājiem būs pieejami 90 vienu līdz četru istabu dzīvokļi 37–88 kvadrātmetru platībā ar pilnu iekšējo apdari un balkonu. Ēkā pirmajā stāvā iecerēts arī neliels tirdzniecības centrs.

„Teika ir viens no vēsturiski zaļākajiem Rīgas reģioniem, kur vienlaikus pieejama arī attīstīta infrastruktūra un ērts sabiedriskais transports. Projekta apkārtnē ir izbūvēti vairāk nekā 300 jauni dzīvokļi, kas rada modernu un attīstītu apkārtni. Pirmajā stāvā jaunbūvei būs izveidots arī tirdzniecības centrs, kas mājas iedzīvotājiem atvieglos dažādu sadzīves preču iegādi. Tirdzniecībai paredzētās telpas un preču piegādes zona būs pilnībā nodalīta no dzīvokļiem un iedzīvotājiem paredzētajām automašīnu stāvvietām, tāpēc tirdzniecības centrs iedzīvotājiem nekādi netraucēs,” par projektu stāsta “YIT Celtniecība” valdes priekšsēdētājs Andris Božē.

Kompleksā "Biķerziedi" liela uzmanība tiek pievērsta ēku energoefektivitātei. Tāpat kā pārējos namos "Biķerziedu" kvartālā arī sestajā ēkā ir ievēroti augsti energoefektivitātes standarti, kas nodrošina ekonomisku siltuma patēriņu. Nama iedzīvotājiem būs iespēja uzskaitīt un regulēt dzīvokļu apkures patēriņu, kas radīs būtisku gan energoresursu, gan finanšu ietaupījumu.

Par “YIT”

“YIT” veido labāku dzīves vidi, attīstot un būvējot dzīvojamās un darījumu ēkas, infrastruktūru un veselas teritorijas. Mūsu mērķis ir ienest ilgtspējīgās pilsētās vairāk dzīvības. Mēs veltām savu uzmanību rūpēm par klientiem, inovatīvai pilsētvides attīstīšanai, kaislīgai izpildei un iedvesmojošai vadībai. Mūsu izaugsmes dzinulis ir pilsētvides attīstīšana kopā ar partneriem. Mēs darbojamies Somijā, Krievijā, Baltijas valstīs, Čehijā, Slovākijā un Polijā. Mūsu ieņēmumi 2015. gadā bija teju 1,7 miljardi eiro, un mēs nodarbinām apmēram 5300 darbinieku. Mūsu akcijas tiek kotētas Nasdaq Helsinki biržā. www.yitgroup.com