• LV Articles
  • Preses relīze
  • 31.03.2019

Spāru svētkus nosvinējuši "Annas Parka" būvnieki

Šā gada 1. martā būvkompānijas "YIT LATVIJA" celtnieki nosvinēja spāru svētkus pirmajai ēkai jaunajā projektā "Annas Parks", kas atrodas Rīgā, Anniņmuižas bulvārī 21A. Māju plānots nodot ekspluatācijā šī gada novembra beigās, bet dzīvokļu īpašnieki jaunajās telpās varēs sākt dzīvot 2020. gada sākumā. Kompleksa celtniecība turpināsies arī nākamajā gadā, un jau pašlaik aktīvā būvniecībā ir projekta otrais nams.

“Jākobsonu mākslas darbnīcas” projektētais daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku komplekss "Annas Parks" tiek būvēts meža ielokā Imantā, 15 minūšu brauciena attālumā no Rīgas centra. Tam izvēlēta vieta ar attīstītu infrastruktūru, tirdzniecības un atpūtas centriem, skolām un bērnudārziem. Tramvaja un autobusu satiksme ļauj ērti un ātri nokļūt Rīgas centrā, netālu ir Zolitūdes dzelzceļa stacija, 15 minūšu brauciena attālumā - lidosta "Rīga”. Aktīva dzīvesveida cienītāji var arī izmantot veloceliņu, kas savieno pilsētas centru ar Jūrmalu. Šim projektam piemīt galvaspilsētas priekšrocības un meža tuvums.

„”Annas Parks" būs piemērota dzīvesvieta cilvēkiem, kas vēlas iegādāties jaunu dzīvokli zaļā rajonā, kompleksā ar mazstāvu apbūvi, no pilsētas centra ērti sasniedzamā attālumā," tā jauno projektu lakoniski raksturo "YIT LATVIJA" valdes priekšsēdētājs Andris Božē. Viņš arī uzsver, ka tieši zaļā vide, attīstītā infrastruktūra un nelielais attālums līdz pilsētas centram ir bijuši nozīmīgi faktori, kas mudinājuši pircējus iegādāties dzīvokļus "Annas Parkā".

Kompleksa pirmajā ēkā ir 44 vienas, divu, trīs un četru istabu dzīvokļi 39 līdz 87 kvadrātmetru platībā ar balkoniem. Dzīvokļi tiek pārdoti ar pilnu apdari, pārdošanas cena ir vidēji 1800 EUR par kvadrātmetru. Pašlaik jau 33 dzīvokļi ir nopirkti vai rezervēti, bet 11 vēl gaida savus īpašniekus.

Kompleksa teritorija tiks norobežota, iedzīvotāju rīcībā būs arī noliktavas telpas un 23 pazemes un 26 virszemes autostāvvietas "Annas Parkā" tiks arī nodrošināta iespēja personām ar īpašām vajadzībām piekļūt ēkas pirmā stāva līmenim, starp brauktuvi un gājēju ietvi ir paredzētas nobrauktuves ratiņkrēslu lietotājiem.

Par “YIT”
YIT ir Somijas lielākais un viens no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas reģiona būvniecības uzņēmumiem. Mēs attīstām un būvējam mājokļus, komerctelpas un apkaimes. Tāpat specializējamies sarežģītu infrastruktūras objektu būvniecībā un ceļu būves darbu veikšanā. Kopā ar klientiem mūsu 10 000 speciālisti veido funkcionālākas, pievilcīgākas un ilgtspējīgākas pilsētas un apkārtējo vidi. Mēs strādājam 11 valstīs: Somijā, Krievijā, Skandināvijā, Baltijas valstīs, Čehijas Republikā, Slovākijā un Polijā. 2018. gada 1. februārī apvienojoties diviem Somijas uzņēmumiem ar vairāk nekā simt gadu ilgu pieredzi būvniecībā - YIT un Lemminkäinen, ir izveidots jaunais YIT. Mūsu atzītie ienākumi 2018. gadā pārsniedza 3,8 miljardus EUR. YIT Corporation akcijas tiek kotētas Nasdaq Helsinki Oy. www.yitgroup.com