• Padomi
  • 08.05.2019
  • 6 skatījumi

Atklāj dzīvokļa oāzi - balkonu

10 idejas atvērtam balkonam

Siltā laikā par dzīvokļa mazo oāzi kļūst balkons. Starp plaukstošiem garšaugiem un puķēm gūstam mieru un izbaudām siltos vakarus. Tomēr nereti rodas jautājums, kā padarīt ar saules gaismu piesātināto telpu funkcionālu? Vai balkonam ir jābūt košam un izpušķotam ar zaļumiem? Atklāj 10 idejas balkona labiekārtošanai un praktiskai izmantošanai:

  1. Vieta brokastu kafijai. Kas var būt labāks par gardām brokastīm svaigā gaisā, neizejot no mājām? Tikai brokastis uz sava personīgā balkona. Atliek vien iegādāties kompaktu galdu un dažus krēslus. Ja vēlies baudīt ēdienreizi vai vakara tēju uz balkona, dekorē to ar gaismas virtenēm un svecēm, lai būšana dzīvokļa oāzē ir mājīga. Komfortam izmanto mīkstu tekstilu, piemēram, dekoratīvus spilvenus, pledu un tepiķi. 
  2. Minimālisma piekritējiem. Ja sajūsmu sagādā pustukšs balkons, kurā ir tikai mēbeles, novieto uz balkona lielu šūpuļkrēslu un nelielu galdiņu. Blakus novieto lielu augu podā, lai vari mājīgā gaisotnē baudīt svaigo gaisu. 

    терасса balkona labiekartosana balcony balons  terase   балкон.jpg 
  3. Spilgti piedzīvojumi. Izstrādājot mājokļa dizainu, tiek izvēlēto dabas toņi, piemēram, bēšā, brūni, zaļi, tāpēc balkonu vari labiekārtot spilgtu. Nokrāso sienas vasaras garšīgajos toņos, dod priekšroku spilgtām un neordināru formu mēbelēm. Izpaudies arī tekstila izvelē – pretkrāsu spilveni, tepiķi, sienu rotājumi, kā arī augi ar izteiksmīgiem un spilgtiem ziediem.

    balkona labiekartosana balcony balons  terase   балкон терасса.jpg
  4. Sauļošanās telpa. Atvērts balkons ir fantastiska iespēja iegūt smuku iedegumu. Ja vien blakus ēkas nenosedz sauli. Ierīko dabisko solāriju uz balkona. Tev ir vajadzīgs ērts krēsls un neliels galdiņš, uz kura vari novietot atvēsinošu dzērienu.

    balons терасса terase balkona labiekartosana balcony балкон.jpg
  5. Atpūtas stūris. Siltie pavasara vakari noteikti ir jākolekcionē! Tāpēc pavadi to ar ģimeni savā mājoklī uz balkona. Ierīko sēdvietu, kurā var visi apsēsties un spēlēt spēles. Vai sasauc draugus uz grāmatu lasīšanas vakaru, neaizmirstot par gaismas virtenēm. Apkārto novieto telpaugus dažādos krāsainajos podiņos.

    balkona labiekartosana balcony балкон balons терасса terase.jpg
  6. Zaļā siena. Viens no populārākajiem dekorēšanas paņēmieniem ir zaļā siena jeb fito siena. Tā ir augu struktūra, kas tiek piestiprināta pie sienas. Kāpēc gan to neizmantot labiekārtojot balkonu? Tev būs nepieciešami siena, augi, gaismas ķermenis jeb saule un ūdens. Veidojot fito sienu, dod priekšroku tādiem augiem kā scyndaptus, efeju, dekoratīvās vīnogas, fittoniju vai citus vijīgus augus.

    balkona labiekartosana balons терасса terase  balcony балкон.png
  7. Mini viesistaba. Ja esi liela atvērtā balkona īpašnieks, ierīko to kā nelielu viesistabu. Pieņem viesus vai rīko ballīti svaigā gaisā. Ja balkons nav liels, izmanto tepiķus un spilvenus, lai radītu papildus sēdvietas. Vēlies tematisku ballīti, piemēram, Havaju stilā, rotā sienas un mēbeles un uzbur pareizo gaisotni.

    balons terase balkona labiekartosana balcony балкон терасса.jpg
  8. Vaļasprieku laiks.  Kādi ir tavi hobiji? Zīmēšana, gleznošana, muzicēšana vai izšūšana? Balkonam noteikti pietiks vietas tavas vaļaspriekam. Uzstādi molbertu un ļaujies radošumam svaigā gaisā.
  9. Mazdārziņš mājoklī. Balkons ir vispiemērotākā telpa, lai audzētu garšvielas, piparmētras, puķes un citus augus. Nopērc podiņus, stila burciņas vai pītos grozus, kuriem ir dažādi izmēri un formas. Iegādājies piemērotu augsni, kas nav pārāk smilšaina vai mālaina, piemēram, melnzemi. Iestādi puķes, garšaugus vai dārzeņus vai ogas un padari dzīvokļa oāzi par krāsainu un skaistu.

    balkona labiekartosana balcony balons терасса terase  балкон.png
  10.  Maksimāls prieks minimālā platībā. Ja balkons ir mazs un nav iespējams uz tā novietot statiskas mēbeles, izvēlies praktiskas un saliekamas. Piemēram, stūra krēslus, saliekamu galdu, pufu, kurā var glabāt mantas. Un gūsti lielu prieku neliela oāzes.

    balkona labiekartosana balcony terase   балкон balons терасса.jpg