• Padomi
  • 26.04.2020
  • 632 skatījumi

Balkons - jūsu mājokļa papildus telpa

Dzīvokļa pirkšana un iekārtošana ir sava veida izaicinājums, kas prasa pieņemt nozīmīgus lēmumus. Koncentrējoties uz savas sapņu mājas iekārtošanu un labāko risinājumu izvēli, bieži aizmirstam par balkonu. Un tomēr tā ir papildus telpa, ko mēs varam izmantot dažādos veidos.

Atpūtieties svaigā gaisā
Balkons, pirmkārt, ir ideāla vieta atpūtai ārpus telpām, īpaši siltās dienās. Iekārtosim šeit savu mazo relaksācijas zonu. Ideāli ir viegli saliekamas mēbeles, piemēram, guļamkrēsls, uz kura varam sauļoties, lasīt iecienīto grāmatu, vai galds ar krēsliem, pie kura varam ieturēt nelielu maltīti. Saulessargs vai elektriski nolaižamā markīze, kas aprīkota ar laika apstākļu sensoru, pasargās mūs no pārmērīgas saules iedarbības.

balkons_terase.jpg

Dārzs pilsētā
Nekas tik ļoti neizdaiļo un neatdzīvina balkonu kā ziedi un dažāda veida zaļie augi. Vislabākie augi ir tie, kas ātri aug un zied visu sezonu, piemēram, fuksijas vai pelargonijas. Uz balkona pat varam izveidot nelielus apstādījumus - miniatūras priedes vai citi mūžzaļie krūmi. Uz balkona varam audzēt arī garšaugus un dažus dārzeņus un augļus. Vai jums ir aizņemta ikdiena un jūs bieži dodaties garajās brīvdienās ārpus mājas? Tad ir vērts padomāt par automātiskajām lejkannām vai viedajiem puķupodiem, kurus var pārvaldīt, izmantojot mobilo lietotni. Tādā veidā jūs nodrošināsiet augu regulāru laistīšanu ar pareizo ūdens daudzumu.

balkons_augi_zaļumi.jpg

balkons_balcony_dzīvoklis.jpg

Romantiskā noskaņojumā
Droši vien daudzu atceras romantiskās ainas no grāmatām vai filmām, kuras tiek izspēlētas uz balkona. Lai vasaras vakarā izveidotu pareizu noskaņu, parūpējieties par papildus apgaismojumu. Vislabāk ir izvēlēties apgaismojumu, izmantojot modernās tehnoloģijas, kas ļauj veikt tālvadību, izmantojot lietotni, vai automātiskai izslēgšanai, kad mēs aizmirstam izslēgt apgaismojumu, izejot no dzīvokļa. Tas mums nodrošinās ne tikai ietaupījumu un ērtības, bet arī papildus drošību. Apgaismojums un tā automātiska izslēgšanās radīs iespaidu, ka kāds atrodas dzīvoklī, tādējādi izvairoties no potenciālajiem ielaušanās gadījumiem. Arī bezvadu saules uzlādētas lampas lieliski darbojas uz balkona.

balkons_krēsli.jpg

Atcerieties par drošību
Balkons mēdz kalpot kā praktiska vieta dažādu lietu glabāšanai (mēs gan to neiesakām :). Ja vēlaties labāk aizsargāt sev piederošo lietu privātumu, izmantojiet pārsegu, vēlams izgatavotu no elpojoša auduma. Šī risinājuma priekšrocība ir arī papildu aizsardzība pret laika apstākļu iedarbību. Ja jums ir mazs bērns vai dzīvnieks, jums vajadzētu padomāt par logu un balkona durvju bloķēšanu, rokturu nostiprināšanu ar atslēgu uz tiem vai tīkla uzstādīšanu, kas palielinās dzīvokļa aizsardzību pret nevēlamiem viesiem, tāpat kā arī pretielaušanās žalūzijas vai apsardzes sistēma.