• Padomi
  • 26.03.2019
  • 1265 skatījumi

Dzīvojamā istaba - dzīvokļa sirds

Izvēlamies dzīvojamās istabas interjeru un stilu.

Lai mājokļa sirds pukst vēl straujāk un lai dzīvojamā istaba kļūst vēl funkcionālāka un dzīvīgāka!

Viesistaba ir telpa, kurā pulcējas visa ģimene pēc garas darba dienas. Vieta, kurā skan skaļas un atraktīvas sarunas ar draugiem. Istaba, kurā norisinās jautrākie filmu vakari. Tajā mēs varam baudīt vientulību, klausīties mūziku vai lasīt grāmatu, ērti iekārtojoties uz dīvāna. Viesistabā rit dinamiska dzīve, tāpēc dzīvojamās istabas dizains spēlē ārkārtīgi svarīgu lomu.

Izvēlamies sarunas toni
Ļaujiet dzīvojamās istabas interjeram runāt. Viesistabas interjers atspoguļo mājokļa stilu, jo ir dzīvokļa centrālā istaba. Dzīvojamās istabas tonalitāte var būt drosmīga, spilgta vai mierīga, izpildīta pasteļtoņos. Iesakām sienu un grīdu apdarē izmantot neitrālus un dabā sastopamus toņus - pelēcīgus, bēšus, baltus, brūnus, zaļganus.

(2)living room dzivojama istaba viesistaba dzivojamas istabas mebeles.jpg

Ja vēlaties ieviest viesistabā dzīvību un parādīt tās individualitāti, papildiniet to ar spilgtiem akcentiem. Piemēram, pamanāmiem aksesuāriem, dekoratīviem spilveniem, fotogrāfijām, vāzēm vai gleznām. Ļaujieties spilgtām un pamanāmām krāsām interjerā, izvēloties viesistabas mēbeles, piemēram, dīvānu, sienas skapīti vai paklāju. Lai mājokļa sirdspuksti ir arī viesiem prātā paliekoši.

(3)dzīvojamā istaba viesistaba viestistabas interjers living room.jpg

Krāsu tendences mainās sezonāli, tādēļ, izvēloties spilgtus aksesuārus, tos ir viegli adaptēt viesistabas interjeram, gadalaikam un noskaņojumam. Šobrīd aktuāli ir dzeltenie un koraļļu toņi, kas lieliski kombinējas ar neitrālām un dabiskām krāsām, radot saulainu pavasara noskaņojumu. Uzburt pavasari mājās var arī zaļumu palīdzību. Nopērciet podiņus un sējiet tajos puķes vai arī garšaugus, piemēram, baziliku, piparmētru vai timiānu. To krāsas un smaržas padarīs viesistabu vēl mājīgāku.

dzivojama istaba living room viesistaba.jpg

Stilīgs dzīves ritējums
Mājokļa stila risinājumam ir jābūt saskaņotam un harmoniskam. Kā izvēlēties stila virzienu, iekārtojot dzīvojamo istabu? Aktuāla un komfortabla izvēle ir Skandināvu, Modernā vai Tradicionālā stila izvēle. Šos interjera dizaina risinājumus raksturo dabīgi toņi, vienkāršība, gaisma un vieglums. Skandināvu stila pamatkrāsa ir balta, tāpēc aktuāli būs visi šīs krāsas  toņi un nokrāsas. Vēsie baltie toņi derēs pret dienvidiem vērstām telpām, turpretim siltie - iederēsies telpās, kas atrodas ziemeļu pusē.

living room dzivojama istaba viesistaba viesistabas dizains.jpg

Šobrīd modē ir arī industriālais Loft, mājīgais Eko un krāsainas Mid-century Modern stili. Šiem stiliem ir raksturīgi augsti griesti, atvērta telpa, funkcionāls iekārtojums. Kombinējiet elementus no dažādiem stiliem, piemēram, īpaši pieprasītā Modernā klasika ir veiksmīga mūsdienīgu risinājumu un nezūdošo vērību kombinācija.

viesistaba living room dzivojama istaba viesistabas mebeles viesistabas dizains.jpg

Viesistaba visām dzīves situācijām
Mūsdienu plānojumā dzīvojamā istaba ir apvienota ar virtuvi. Tāpēc viesistaba noteikti ir mājvietas centrs jeb sirds. Abas telpas var sadalīt ar mēbelēm, toņiem vai pat stiliem. Liela priekšrocība šādiem plānojumiem ir telpas funkcionalitāte. Piemēram, gatavojot vakariņas, var piedalīties jautrās sarunās ar mīļajiem vai ciemiņiem, kas atrodas dzīvojamā istabā. Viesistaba, kas apvienota ar virtuvi, kļūst vēl plašāka un gaišāka, tāpēc mums ir vairāk iespēju radoši izpausties un padarīt to par īpašu. Kādas mēbeles un dekorus izmantot lasi mūsu bloga 2. daļā.

Padomus sniedz YIT nekustamā īpašuma dizaina speciāliste Egija Mangulsone