• Padomi
  • 18.02.2019
  • 1 skatījumi

Guļamistaba – sapņu un miera valstība

Padomi omulīgai, mājīgai un praktiskai guļamistabai.

Guļamistaba ir telpa, kurā jūtamies komfortabli un mierīgi. Tajā mēs izsapņojam savus spilgtākos sapņus un gūstam spēku jaunai dienai. Tieši tāpēc guļamistaba nav iedomājama bez savas pērles – gultas. Kāds raksturs piemīt guļamistabai? Kādas mēbeles ir jāizvēlas miega valstības iekārtošanai? Un kā labiekārtot vietu sapņiem un atpūtai?

Karaliene gulta un citas mēbeles
Miega valstības centrā vienmēr ir gulta, ap kuru tiek izvietotas pārējās mēbeles. Piemēram, drēbju skapis, kumode un nakts skapītis. Guļamistaba ir viena no funkcionālākām telpām dzīvoklī. Istabā ir ne tikai atpūtas zona, bet arī drēbju un mantu glabāšanas vieta. Nereti virs gultas tiek izvietots skapis, kurā var uzglabāt sezonas lietas, piemēram, siltas segas, gultasveļu vai ceļojumu somas. 


guļamistaba_gulta_bedroom_skapis_спальня_мебель bed_gulamistaba

Gultas izskatam ir daudz variāciju, dažādas formas, materiāli un krāsas. Vismājīgākās gultas ir ar polsterētu galu, turklāt mīksta aizmugure ļaus ērti iekārtoties sēdus. Izvēloties polsterētu gultas galu, jāpievērš uzmanība, lai auduma pārvalki ir nopogājami un ērti mazgājami. Šādas gultas var izgatavot gan pēc pasūtījuma pie vietējiem meistariem, kā to dara nekustamo īpašumu attīstītājs YIT, gan arī iegādāties jau gatavas.
guļamistaba_gulta_bedroom_skapis_спальня_мебель_gultas

Nakts skapītis var pārvērsties plašā un funkcionālā plauktā. Novieto to gultas aizmugurē, izveidojot papildus vietu dažādu lietu novietošanai. Tādā veidā var lieliski ekonomēt nelielās istabas platību. Plauktā var ielikt grāmatas, sīklietas vai nelielus gaismas ķermeņus.

guļamistaba_gulta_bedroom_skapis_спальня_мебель_skapis

Pūkains pieskāriens
Guļamistaba ir jāpadara par omulīgu atpūtas telpu. Tāpēc droši saki: “JĀ” pūkainam un mīkstam tekstilam. Pledi, gultas veļa, aizkari, spilveni, gultas pārklāji un paklājs. Tekstilu noteikti var pieskaņot interjeram vai arī izmantot kā pamanāmu akcentu, lai radītu stilīgas detaļas.

guļamistaba_gulamistab_gulta_bedroom_skapis_спальня_мебель_skapis_шкаф

Uzmanību, tumsa
Guļamistaba ir saldu sapņu glabātuve, tāpēc ir jāizvēlas pareizi aizkari telpas aptumšošanai. Ja vēlies izbaudīt nakts tumšumu arī dienā, izvēlies blackout aizkarus ar gaismas necaurlaidīgu aizmuguri. Taču dienas aizkaru izvēlē dod priekšroku gaišiem, lai radītu romantisku sajūtu. Aizkarus var aizstāt ar dažādu veidu žalūzijām, turklāt tās var lietot gan atsevišķi, gan kombinēt ar aizkariem.

gulamistaba_guļaistaba_gulta_bedroom_skapis_спальня_мебель_drebjuskapis_skapis

Harmonijai un atpūtai
Kāda ir miega valstības ieteicamā tonalitāte? Guļamistabas vizuālajam risinājumam, jābūt izpildītam mierīgos, dabas toņos, jo šī telpa ir domāta atpūtai. Sienu apdarei var izmantot tapetes vai sienas nokrāsot ar dabai draudzīgu krāsu, uz sienām var likt arī jebkāda veida dekoratīvos paneļus. Izmanto bēšā toņus, papildinot tos ar līdzīgas krāsas mēbelēm. Sasniegt īstu harmoniju guļamistabā palīdzēs pareizais iekārtojums. Aizmirstiet par televizoru un kosmētikas galdiņu, veltiet laiku sev.

guļamistaba_gulta_bedroom_skapis_спальня_мебель

Valstība ar raksturu
Guļamistaba ir mierīga un gaiša. Noteikti ir jāizvēlas gan centrālais gaismeklis, kas būs pie griestiem, kā arī lokālā gaisma, kas atradīsies pie gultas. Taču gaismai jābūt izkliedētai un maigai. Ja bieži lasāt grāmatas, parūpējieties, lai pie gultas atrastos spilgts gaismas ķermenis. Raksturu guļamistabai piešķirs gleznas, grafikas, plakāti vai fotogrāfijas. Tomēr dekorācijas guļamistabā ir individuāls jautājums, jo guļamistabas raksturam jāsakrīt arī ar tavu sapņotāja omu.

Padomus sniedz interjera dizainere Jana Koroļova.