• Padomi
  • 25.09.2019

Labiekārto savu garderobi ar stilu

Praktiski padomi drēbju uzglabāšanai

Gadalaiks nomaina gadalaiku, tāpēc arī mēs katras sezonas sākumā pārskatām savu garderobi. Rudens un ziemas periodā ietinamies siltajo džemperos, spilgtas krāsas un vasaras kleitas noslēpjam skapja tālākajā stūrī. Taču, kā labiekārtot garderobi, lai viss ir pārskatāms, un, meklējot vajadzīgas bikses, nerastos haoss? Lasi mūsu bloga rakstu un uzzini ieteikumus, kā uzglabāt drēbes un labiekārtot skapi.

garderobe skapis skapja labiekārtošana wardrobe  гардеробная  (6).jpg

Garderobe kā istaba
Daudzu dzīvokļu plānojumā garderobei tiek atvēlēta atsevišķa istaba. Telpas lielums ļauj iekārtot apģērbu un apavu paradīzi. Lieliskus piemērus redzam filmās, kurās galvenās aktrises mājoklī viss ir saliks pēc krāsām un toņiem. Tomēr pirms ķeramies pie garderobes labiekārtošanas, svarīgi ir atbildēt uz jautājumu, kas tiks uzglabāts šajā istabā:

  • Tikai sievietes vai vīrieša apģērbi, apavi un somas;
  • Sievietes un vīrieša apģērbi;
  • Visas ģimenes drēbes;
  • Visu sezonu virsdrēbes;
  • Cits variants.

Balstoties uz atbildi, var izplānot skapju, plauktu un pakaramo skaitu. Piemēram, ja esi ofisa darbinieks, kurš ģērbj klasiska stila drēbes, noderēs daudz pakaramo, adījumu un šaļļu faniem – plauktu daudzveidība.

garderobe skapis skapja labiekārtošana wardrobe  гардеробная  (1).jpg

garderobe skapis skapja labiekārtošana wardrobe  гардеробная  (4).jpg

Pakaramais kā interjera elements
Ja tomēr dzīvoklī garderobei nav atsevišķa telpa, palīgā nāks skapis, kas var atrasties gan koridorā, gan dzīvojamā istabā, gan guļamistabā. Tomēr izmanto visas vietas mājoklī radoši – iegādājies atvērtu pakaramo statīvu, uz kura vari karināt drēbes, kuras bieži ģērb, vai arī pielāgo apģērbu toņus istabas interjeram. Pakaramo statīvi neaizņem daudz vietas, taču ir ļoti ietilpīgi. Zem statīva saliec apavu kastes un uz tām - somas. Vai piestiprini pašdarinātu pakaramo pie sienas. Ērts, lēts un skaists risinājums drēbju uzglabāšanai.

garderobe skapis skapja labiekārtošana wardrobe  гардеробная  (5).jpg

Šķirojam drēbes kā kritiķi
Visiem skapī ir drēbes ‘Uzvilkšu, kad…’, tomēr iesakām atbrīvoties no drēbēm, kas netika ģērbtas aptuveni gadu. Tas palīdzēs, pirmkārt, atbrīvot brīvo vietu skapī, otrkārt, liks doties pelnītā šopingā, treškārt, ļaus kritiski novērtēt gan apģērbu kvalitāti, gan krāsas piemērotību. Padari to par jautru pasākumu, uzaicini draudzeni un kopā izveidojiem apģērbu komplektus. Pēc šādas stilistu sanāksmes var rasties daudz jaunu ideju un stilīgu kombināciju.

garderobe skapis skapja labiekārtošana wardrobe  гардеробная  (7).jpg

Uzglabājam kā profesionāļi
Piedāvajam 7 drēbju uzglabāšanas metodes, kas palīdzēs izvairīties no haosa skapī:

  1. Saritini drēbes un liec atvilknē. Šī metode ir ātrs veids, kā funkcionāli izmantot vietu plauktos. Visas drēbes ir redzamas, tāpēc, ņemot ārā nepieciešamo, neradīsies nekārtība.
  2. Grupē apģērbu pa krāsām, tas palīdzēs ātri atrast vajadzīgo apģērbu, kā arī, pateicoties šai metodei, iespējams vienkārši sagatavot apģērbu komplektu.
  3. Izvēlies pakaramo, uz kura pakarināt. Izmanto nolaižamos drēbju pakaramo turētājus, lai ekonomēt vietu skapī.
  4. Uzglabā gaumīgi. Kastītē ar nelieliem nodalījumiem lieliski noder rotaslietu, sprādzīšu un gumiju uzglabāšanai.
  5. Neaizmirsti par atgriešanas stratēģiju. Pēc apģērba nēsāšanas novieto to tieši tur, kur paņēmi, lai saglabātu ierasto kārtību.
  6. Pieāķē somas. Izmanto skapi daudzfunkcionāli, piestiprini skapja apakšējā līmenī āķus, uz kuriem pakarināt somas.
  7. Izmanto durvis, lai piestiprinātu uz tām āķi, uz kura var uzkarināt, piemēram, siksnas vai šalles.

garderobe skapis skapja labiekārtošana wardrobe  гардеробная  (2).jpg