• Padomi
  • 07.04.2020
  • 392 skatījumi

Lieldienas jau gandrīz klāt, izmanto laiku, ko šobrīd pavadi mājās, lai tām sagatavotos

Pašreizējā situācija ir piespiedusi daudzus no mums ievērojami palēnināt savu ikdienas gaitu ritmu. Taču tam ir vismaz viena priekšrocība - jūs varat vieglāk sagatavot savu mājokli Lieldienām, bet jāņēm vērā, ka šogad mēs tās svinēsim daudz ierobežotāk.

Neatkarīgi no tā, vai īrējat dzīvokli vai jums ir savs mājoklis, ikviena dzīves pieredze rodas, ja iesaistās savu iztēli un izrotājat to ar gaumīgiem sezonas atribūtiem. Mums ir Lieldienu iedvesma mūsdienīgai dzīvei! Un pats labākais, ka mūsu padomi arī bērniem būs aizraujoši.

Olas? Neatņemama Lieldienu sastāvdaļa
Veltiet laiku, lai iepriekš sagatavotu olas, kas ir lielisks dekors. Uzmanīgi izpūšat olas no to čaumalas, lai pēc tam tās kopā ar bērniem izrotātu. Izvelciet dažām olām cauri daudzkrāsainas lentītes vai diegus un pakariniet tās pie logiem vai koku zariem. Citas varat nokrāsot, vai arī pielīmēt spārnus, kas izgriezti no auduma vai papīra, lai izveidotu oriģinālus putnus. 

Olas otro reizi, šoreiz krāsās
Ja jums paveicies un krājumos ir olas baltā čaumalā, tā ir laba iespēja eksperimentēt ar krāsām, vēlams ar dabīgām krāsām. Izmēģiniet šīs sastāvdaļas, lai iegūtu jaunas un neierastas nokrāsas: bietes, spināti, kurkuma, pipari, kafija un zilie kāposti izrādīsies gana interesanti. Pirms olu ievietošanas sālījumā, neaizmirstiet tās attaukot. Ar smilškrāsas jeb gaiši brūnu čaumalu jūs varat iegūt tieši to pašu, bet efekts būs nedaudz mazāks. Klasiskākiem variantiem ir ideāli izmantot sīpolu, marles un lapu novārījumus. Vienkārši uzlieciet lapas  uz olas, ietiniet to vienā marles kārtā un ļaujiet tai vārīties ūdenī ar sīpolu mizām. Rezultāts šķietami zināms, bet vienmēr pārseidzošs. 

Interjeru atsvaidziniet ar zaļajiem augiem
Lieldienas iezīmē arī pavasara atgriešanos un ar to saistītās dzīves un plaukšanas svētkus. Zaļie augi un plaukstoši ziedi ir pavasara vēstneši. Varat paspēt izdiedzēt, piemēram, pērnos atlikušos graudus, kas ziemā netika izbaroti zvirbuļiem. Ar zaļumiem noteikti atdzīvināsiet interjeru. Sakrāsotās olas savukārt izvietojiet iepriekš izdekorētā traukā. Jūsu mājoklis ātri kļūs gatavs svētkiem un “svaigāks”. Aprīlī jau ir iespējams tikt pie košāku krāsas ziediem. Uzlabojiet garastāvokli ar tulpēm, krokusiem, hiacintēm vai primulām, izvietojot tās telpās. 

Neatkarīgi no tā, vai priekšroku dodat bagātīgiem Lieldienu rotājumiem vai atturīgākam stilam, tas galu galā ir mazliet otršķirīgi šogad. Galvenais ir izbaudīt brīvdienas labā veselībā un kopā ar savu tuvāko ģimeni, ar kuru vari kontaktēties. Neaizmirstiet savus citus mīļos - vecvecākus, radus, draugus, kurus šobrīd varat sasniegt, izmantojot mūsdienu tehnoloģijās – video zvanus. Šāda atkalredzēšanās viņus noteikti iepriecinās!

Lieldienas_Easter.jpg