• Padomi
  • 16.12.2019
  • 640 skatījumi

Uzbur Ziemassvētkus mājās

Rotājumi pašu rokām.

Mandarīnu smarža, piparkūku garša un Adventes vainaga sveču liesmas pārņem mūsu mājokļus, radot svētku atmosfēru. Negaidi ne mirkli, vairo prieku sevī, uzburot īstu pasaku savās mājās. Sagatavo savu dzīvesvietu īstai svētku uzdzīvei! 7 rotājumu idejas, kuras var īstenot kopā ar visu ģimeni:  

1. Piešķir mājoklim smaržu. Pirmssvētku periods smaržo pēc mandarīniem un krustnagliņām. Apvieno kopā un radi stilīgus Ziemassvētku rotājumus pats. Lielisks un spilgts risinājums, kas daiļos arī svētku galdu. Veido rakstus – aplīšus, līnijas, sirsniņas, vai apsien lenti.

Ziemassvetku dekori декорации на Рождество (1).jpg

2. Darini sniegavīru, kas neizkusīs. Dekorācijas radīšanai ir vajadzīgi: marķieris, PVA līme, krāsaina drāniņa, vate vai kokvilna, vai marle, oranžs papīrs, mazas pogas. No vates veido sniegavīru, atdalot galvu ar krāsainu drāniņu, kas izskatīsies kā šalle. Rokas veido atsevišķi – divas apaļas piciņas, tās pielīmē ar PVA līmi. Uzzīmē acis, podziņas līmē uz vēdera un izgriez no papīra degunu, ko pielīmē ar līmi.

3. Ievēro tradīcijas – izveido puzurus. Tradicionālie Ziemassvētku dekori ir puzuri. Tos var taisīt no dažādiem salmiem, klāt pieliekot, piemēram, putnu spalvas un krāsainas lupatiņas. Lieliska aktivitāte visai ģimenei, it īpaši bērniem. Ar puzuriem var rotāt egli, istabas sienas un pat griestus.

Ziemassvetku dekori декорации на Рождество (4).jpg

4. Izmanto dabas materiālus. Taisot Ziemassvētku rotājumus pašu rokām, izvēlies dabas materiālus – čiekurus, mandarīnus un apelsīnus. Sagriez aplīšos apelsīnu un sakaltē. Tos var apsmidzināt ar krāsu vai mākslīgu sniegu, rotā svētku galdu vai izmanto dāvanu saiņošanā.

5. Saiņo dāvanas ar stilu. Turklāt tas var kļūt par jautru un radošu pasākumu visai ģimenei. Izvēlies kraftpapīru un krāsainas lentes vai diegus, liec klāt klāt egles zarus, kaltētus apelsīnus, dzērvenes vai kanēli.

Ziemassvetku dekori декорации на Рождество (3).jpg

6. Raksti vēstules Salatētim. Ierīko pasta nodaļu pie sevis mājās, lai visas zīmītes, zīmējumi, vēlējumi un kartītes nonāk pareizajiem adresātiem. Tādā veidā arī Salatētis uzzinās par mājinieku dāvanu sarakstu. Kartona kasti var aplīmēt ar izgrieztām sniegpārliņām vai dāvanu papīru.

7. Griez un līmē virtenes. Papīrs ir lielākais palīgs, Ziemassvētku dekoru radīšanai pašu rokām. Izgriez no krāsaina papīra vienādus apļus un darini virteni – salīmē apļus, pa vidu ieliekot diegu. Izmanto dažādus apļu izmērus un papīru. No virtenēm var uz sienas izveidot arī egli, kā arī karināt tās pie griestiem.

Ziemassvetku dekori декорации на Рождество (2).jpg