• Padomi
  • 10.01.2019
  • 2 skatījumi

Vannas istaba – maza telpa plašām iespējām

Vannas istaba ir viena no svarīgākajām telpām mājoklī. Tajā mēs smeļamies spēku jaunai dienai, kā arī gatavojamies saldam miegam. Vannas istabai ir jābūt ērtai, funkcionālai un stilīgai. Taču tās izmēri bieži vien ir samērā mazi. Kāds interjers, priekšmeti un mēbeles ir jāizvēlas vannas istabai, lai to paplašinātu? Un kas vinnē sīvā cīņā – duša vai vanna?

Stila izvēle
Mūsdienu vannas istaba ir izpildīta lofta, modernajā, minimālisma vai hai-tek stilā. Diemžēl provansa vai kantrī stils ar tam raksturīgu spilgtumu nederēs vannas istabām. Jo telpa būs pārāk piesātināta ar toņiem, tāpēc izskatīsies vizuāli mazāka. Vannas istabai ir jābūt gaišai ar dažiem spilgtiem akcentiem. Vispopulārākie toņi, kas ieteicami un sastopami vannas istabā, ir bēšā un brūnā toņi. Spilgtumu telpai var piešķirt ar dažādiem priekšmetiem un mēbelēm, kas atrodas tajā.

Triks ar mēbelēm
Labāk izvēlēties mēbeles,  kuras tiek stiprinātas pie sienas. Tās vizuāli paplašinās telpu, kā arī padarīs grīdu uzkopšanu vienkāršāku. Sakiet, jā, arī atvērtiem plauktus, kuros var novietot ne tikai kosmētikas priekšmetus, bet arī dažādus stilīgus priekšmetus. Atvērtie plaukti vizuāli paplašinās mazo istabu, padarīs to gaisīgu un stilīgu.

Maģija detaļās
Lai vannas istaba iegūtu savu raksturu, var izmantot detaļas un priekšmetus. Mājīgumu piešķirs nelieli podiņi, dvieļi, paklāji, spilgti akcenti, kastītes vai gleznas. Izgaismo telpu ar gaismas ķermeņiem vai dažādu formu un krāsu svecēm. Ne tikai paplašinot, bet arī padarot vannas istabu stilīgu un skaistu.

Paplašini telpu
Vislabākais telpas paplašinātājs ir spogulis, tāpēc dodiet priekšroku skapīšiem, kuros ir spoguļi. Piemēram, to var novietot virs izlietnes. Tādā veidā var paplašināt telpu un ergonomiski izmantot vietu aiz spoguļa, lai tur novietotu kosmētiku. Spogulim ir  vairāki uzdevumi – estētiskie un praktiskie. Ja neesat no bailīgajiem, var uzlikt spoguli, kas izpletīsies uz visu sienu, lai vizuāli divkāršotu vannas istabas platību. Taču ir jāsaprot, ka tik liela paplašinātāja kopšana sagādās raizes.

Duša pret vannu
Šobrīd populāras ir dušas, jo tās aizņem mazāku platību. Daudzi uzskata, ka izvēle starp dušu un vannu ir izvēle starp komfortu un funkcionalitāti. Jo vanna ir viena no patīkamākajām baudām, kuru mēs varam atļauties mājās pēc smagas darba dienas. Tomēr, ja skatāmies uz to, cik dinamiska ir mūsdienu dzīve, daudzi izdarīs izvēli par labu dušai. Taču vissvarīgākais noteicošais faktors ir vannas istabas izmērs, jo mazāka vannas istaba, jo mazāk to vajag ‘piesātināt’ ar priekšmetiem. Izvēloties sev mājokli, noteikti ir jāpievērš uzmanība tam, kāda tiek plānota vannas istaba. Piemēram, nekustamo īpašumu attīstītājs YIT LATVIJA noteiktos projektos piedāvā saviem klientiem būvniecības stadijā izvēlēties, kam dod priekšroku, gadījumā, ja sākotnēji paredzētais risinājums tomēr neapmierina. Taču ir jārēķinās ar to, ka izmaiņas prasīs papildus maksu.

Arī maza telpa var pavert plašas iespējas radošai izpausmei. Izmantojiet mūsu padomus, lai vannas istaba kļūst par visiemīļotāko atrašanās vietu, kur var rast mieru. Neaizmirsti arī par smaržu. Izmanto smaržīgas sveces vai smaržu kociņus. Lai jauka vannošanās!