• LV Articles
  • Jaunumi
  • 30.09.2019

Uzbūvēta jaunā projekta "Green City" pirmā ēka

Ekspluatācijā ir nodota pirmā dzīvojamā ēka vienā no zaļākajiem jaunajiem projektiem - "Green City", kas atrodas Rīgā, Purvciemā, Upeņu ielā 19 (iepriekš Stirnu iela 38B).

„Jaunajam projektam "Green City" mēs izvēlējāmies zaļu vietu Purvciemā, kas ir viena no Rīgas dzīvākajām Rīgas apkaimēm, netālu no Biķernieku meža. Tā būs piemērota dzīves vieta visiem tiem, kam patīk zaļa vide, pastaigas un sportiskās aktivitātes. Vienlaikus tas ir rajons ar attīstītu infrastruktūru, tuvumā ir gan skolas un pirmsskolas izglītības iestādes, gan lielveikali, bet attīstīta transporta satiksme ļauj ērti nokļūt Rīgas centrā. Cilvēki novērtē jaunā projekta priekšrocības un šeit aktīvi iegādājas dzīvokļus,” saka ēkas būvnieka "YIT LATVIJA" valdes priekšsēdētājs Andris Božē.

Jaunajā namā ir 100 vienas līdz četru istabu dzīvokļi. Joprojām iespējams iegādāties 30 dzīvokļus. Jaunie mājokļu īpašnieki uz savām jaunajām mājām varēs pārcelties jau nākamā gada sākumā. Ēka ir mūsdienīga, ērta un mājīga celtne ar lieliem logiem, bet dzīvokļu plānojums nodrošina optimālu ergonomiku. Dzīvokļi tiek pārdoti ar pilnu apdari, un pārdošanu un garantijas saistības veiks "YIT LATVIJA".

Jauno "Green City" iedzīvotāju automašīnām ir ierīkotas stāvvietas ēkas puspagraba stāvā un iekšpagalmā, kuras var iegādāties papildus pērkot dzīvokli. Ēkai ir labiekārtota apkārtējā vide, iekšpagalmā ir ierīkots bērnu rotaļu laukums ar rotaļu iekārtām un sporta laukums ar basketbola grozu.

"Green City" projekta autors ir "Jākobsonu mākslas darbnīca". Projekta attīstīšanu veic "YIT" grupas uzņēmumi - nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "YIT LV Housing I" un būvnieks SIA "YIT LATVIJA".

Pašlaik notiek arī dzīvojamo māju kompleksa otrās ēkas būvniecība Upeņu ielā 21, un šo ēku paredzēts nodot ekspluatācijā 2020. gada otrajā pusē.

Par “YIT”
"YIT" ir Somijas lielākais un viens no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas reģiona būvniecības uzņēmumiem. Mēs attīstām un būvējam mājokļus, komerctelpas un apkaimes. Tāpat specializējamies sarežģītu infrastruktūras objektu būvniecībā un ceļu būves darbu veikšanā. Kopā ar klientiem mūsu 10 000 speciālistu veido funkcionālākas, pievilcīgākas un ilgtspējīgākas pilsētas un apkārtējo vidi. Mēs strādājam 11 valstīs: Somijā, Krievijā, Skandināvijā, Baltijas valstīs, Čehijas Republikā, Slovākijā un Polijā. 2018. gada 1. februārī apvienojoties diviem Somijas uzņēmumiem ar vairāk nekā simt gadu ilgu pieredzi būvniecībā - YIT un Lemminkäinen, ir izveidots jaunais YIT. Mūsu atzītie ienākumi 2018. gadā pārsniedza 3,2 miljardus EUR. YIT Corporation akcijas tiek kotētas Nasdaq Helsinki Oy. www.yitgroup.com

Par "YIT LV Housing I"
"YIT LV Housing I" investori ir investīciju fonds, kura īpašnieki ir "YIT", "Ilmarinen" un atsevišķi Somijas privāto investīciju uzņēmumi. Fondu vada "Vicus Capital Advisors Limited", kas plaši darbojas nekustamo īpašumu attīstīšanas un investīciju jomās Eiropā. Fonds  atbalsta "YIT" grupas attīstības stratēģiju Centrālās un Austrumeiropas valstīs.