• LV Articles
  • Jaunumi
  • 19.04.2021

Jaunie projekti kļūst pieejamāki – YIT LATVIJA paplašina piedāvājumu ar standarta klases projektu Purvciemā

Lai jaunie projekti būtu pieejami arvien plašākam iedzīvotāju lokam, sniedzot iespējas uzlabot savu dzīves kvalitāti un komfortu – ar šādu mērķi "YIT LATVIJA" mājokļu piedāvājumu papildina ar savu pirmo standarta klases projektu "Silvas nami". Lai gan nupat tikai uzsākta dzīvokļu rezervācija, pirmie secinājumi rāda, ka interese par tiem ir ļoti liela – īpaši pieprasīti ir trīs un četru istabu dzīvokļi, uz tiem pat izveidojusies gaidītāju rinda.

"Projekta ietvaros veiktais mērķauditorijas pētījums liecina, ka potenciālie pircēji galvenokārt sagaidāmi no jauno speciālistu loka, kuriem "Silvas nami" varētu būt pirmais mājoklis, kā arī jaunās ģimenes, kurām nepieciešams plašāks vai savs dzīvoklis, kas noteikti ir drošāks un stabilāks risinājums nekā īrēts mājoklis. Redzam, ka iezīmējas cilvēku vēlme dzīvot jaunajos projektos, ja arī jāatsakās no dažām papildu ekstrām", stāsta "YIT LATVIJA" komanda.

Standarta jeb ekonomiskās klases mājokļi attīstītājiem nebūt nav viegls uzdevums – tie pieprasa meklēt risinājumus kā samazināt mājokļa kopējo gala cenu, bet tajā pašā laikā, koncentrēties uz to, lai saglabātu un nodrošinātu kvalitāti un augstus standartus. Varētu pat teikt, ka šāda veida projekti prasa vēl vairāk uzmanības un rūpes kā komforta klases projekti un attīstītājiem ir patīkams izaicinājums. 

Katra projekta realizācijas gaitā būtiski ir ar būvniecību saistītie izdevumi. "Silvas nami" no tirgū aktuālajiem YIT LATVIJA komforta klases projektiem atšķiras vien ar tehniskām niansēm, kas ļauj saīsināt būvniecības laiku, gudri izmantojot tehnoloģijas un apdares risinājumus. Aizgūstot labāko no Somijas pieredzes un prakses, atrasti vairāki teicami un piemēroti risinājumi arī Latvijas tirgum. 

Jauno ēku arhitektūra ir šķietami vienkāršākas formas, taču ar uzmanību piesaistošiem un vizuāli tīkamiem akcentiem, tajā pašā laikā tās organiski iekļaujas ainavā. Šajā projektā, piemēram, netiks izbūvēts pazemes stāvs ar automašīnu stāvlaukumu un noliktavām, kas ievērojami sadārdzina ēkas būvniecības izmaksas, bet būs pieejamas pagalma autostāvvietas un noliktavu telpas tiks izvietotas ēkas pirmajā stāvā. Atsakoties no pazemes stāva, projekta tehniskie risinājumi ir devuši iespēju pirmā stāva dzīvokļiem izveidot jaukas terases. Materiāli, santehnika un flīzes ir izraudzītas, ņemot vērā gan aktuālās tendences, gan gadu gaitā uzkrātās "YIT LATVIJA" klientu atsauksmes. Tā arī jaunajā projektā ir rūpīgi pārdomātas dzīvokļu platības, lai nenāktos maksāt par neizmantotiem kvadrātmetriem. "Silvas nami" dzīvokļu plānojumi būs nedaudz kompaktāki, salīdzinot ar esošajiem projektiem, bet vienlaicīgi tie būs pārdomāti līdz sīkākajai niansei. 

REZERVĒJOT DZĪVOKLI, LĪDZ 31.05.2021 IESPĒJAMS IZVĒLĒTIES DZĪVOKĻA APDARI NO "YIT LATVIJA" PIEDĀVĀTAJIEM MATERIĀLIEM.

Vairāk par projektu
Projekts atrodas Purvciemā, Dzelzavas ielas klusākajā un tālākajā punktā. "Silvas nami" kompleksu veidos četras vienādas septiņu stāvu ēkas, katrā no tām plānoti 67 dzīvokļi (2 – 4 istabas), kuru platība paredzēta no 41,5 līdz 73 m2. Jaunajiem dzīvokļu iemītniekiem iegādātie dzīvokļi būs pieejami ar pilnu apdari – ar grīdas segumu telpās, sienu krāsojumu, flīzēm sanmezglos, kā arī santehniku. Iegādei būs pieejamas noliktavas telpas un pagalma autostāvvietas, tai skaitā pagalmā būs ierīkotas stāvvietas elektroauto uzlādei. 

Teritoriju papildinās pārdomāts apgaismojums, bērnu rotaļu laukums un nožogojums, kas sniegs papildu privātuma un drošības sajūtu. Projekta teritorija starp ēkām paredz zaļojošu, daudzveidīgiem stādījumiem piepildītu dzīvojamo ārtelpu. Iekšpagalms un ārtelpa starp ēkām plānota kā apvienotaa telpa, kur transporta un gājēju plūsma ir vienlīmeņa, lietojot urbānā dizaina principus, bezbarjeru vidi, veicinot daudzveidīgu ārtelpas izmantošanu dažādām vecuma un interešu grupām.  

"Silvas nami" nosaukums tulkojumā no latīņu valodas nozīmē "Meža nami" un projekts ir tam pilnībā  atbilstošs  pāri ielai ir simtgadīgu koku un apkaimes skriešanas entuziastu iecienītais Biķernieku mežs ar labiekārtotu skriešanas taku, velotrasi un distanču slēpošanas trasi. Blakus ir arī Motormuzejs, ziemas autotrase, spīdveja klubs un apkārtnē notiek regulāras pasaules līmeņa sporta sacensības. Ģimenes ar bērniem īpaši priecēs apkaimes rotaļu laukumi un lieliskās aktīvās atpūtas iespējas, ko piedāvā ikvienam pieejamais Rīgas 84. vidusskolas sporta komplekss. 

Neizpaliek arī pilsētniekam svarīgas ērtības: sabiedriskā transporta pieturas, ikdienas preču veikali un aptiekas, kā arī izglītības iestādes un sporta klubi. "Silvas nami" atrašanās vieta var lepoties ar labiem transporta savienojumiem - izvēloties netālu pieejamos transporta veidus, iespējams nokļūt pilsētas centrā, doties uz Juglu, Ulbroku vai pat Šampēteri.

30 minūšu gājiena attālumā atrodas vairākas augstas klases veselības aprūpes iestādes, tai skaitā Bērnu klīniskā universitātes slimnīca un Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca.  10 minūšu brauciena attālumā atrodas "IKEA" un jaunais tirdzniecības centrs "Sāga". 

Raksts tapis sadarbībā ar city24.lv