• LV Articles
  • Jaunumi
  • 12.07.2021

Līdz ar 4. ēkas nodošanu ekspluatācijā, “YIT LATVIJA” noslēdz dzīvojamā kompleksa “Annas Parks” attīstību Imantā

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA “YIT LATVIJA” nodevis ekspluatācijā ceturto mazstāvu daudzdzīvokļu kompleksa ēku, tādējādi noslēdzot projekta “Annas Parks” attīstību Imantā. Neskatoties uz pandēmijas izaicinājumiem, klientu interese par savu mājokļu iegādi nav mazinājusies, un projekts kļuvis par vienu no pieprasītākajiem “YIT LATVIJA” pēdējā laika attīstītajiem projektiem.

Kopumā projekta būvniecība ilgusi nedaudz vairāk kā 3 gadus, izveidojot 4 ēku kompleksu ar vairāk nekā 200 komforta klases dzīvokļiem. Projekta noslēdzošā ēka sastāv no 64 divu, trīs un četru istabu pilnas apdares dzīvokļiem platībā no 41 līdz 84 kvadrātmetriem. Ēkas būvniecība tika uzsākta 2020. gada pavasarī un jau būvniecības laikā interese par dzīvokļiem ir bijusi augsta – līdz būvniecības beigām aptuveni 80% no 64 dzīvokļiem ir jau pārdoti vai rezervēti.

Pandēmijas laikā interese par mājokļu iegādi nemazinās

Kopumā Imantā attīstītais projekts piesaistījis lielu dzīvokļu pircēju interesi. Saskaņā ar nekustamo īpašumu konsultāciju kompānijas “Colliers” datiem, pēc pārdoto dzīvokļu skaita, “Annas Parks” bijis 3. pirktākais jaunais projekts 2020. gadā. Klientu vidū ir gan jaunās, gan topošās ģimenes, gan seniori, turklāt liela daļa no tiem ir esošie Imantas iedzīvotāji, kuri ir gatavi investēt mūsdienīgāka un kvalitatīvāka dzīvokļa iegādē, nomainot līdzšinējo dzīvesvietu.

“YIT LATVIJA” valdes loceklis Andris Božē norāda, ka augstā interese apliecina gan šāda tipa projektu popularitāti, gan uzticēšanos “YIT” kā kvalitatīvam un profesionālam dzīvojamo ēku attīstītājam. “Lai gan ceturtās ēkas būvniecība sakrita ar pandēmijas sākumu, kur ierobežojumu dēļ dzīvokļus nebija iespēja apskatīt uz vietas, interesi par dzīvojamo kompleksu tas nemazināja. Mūsu komanda ātri pielāgojās jaunajiem apstākļiem, izstrādājot vairākus digitālos risinājumus klientu ērtībām, kā, piemēram,  dzīvokļu apskati veikt attālināti. Rezultātā ļoti īsā laikā, projektam esot vēl būvniecības stadijā, vairums dzīvokļu tika izpirkti. Līdz ar to varam secināt, ka iedzīvotāji atzinīgi novērtējuši līdzšinējo projektu realizāciju un ir gatavi mums uzticēties,” uzsver A. Božē.

Ņemot vērā, ka pieprasījums pēc dzīvokļiem Imantas rajonā bijis īpaši augsts, “YIT LATVIJA” neizslēdz iespēju nākotnē šajā vai tuvākajās apkaimēs attīstīt līdzīgu dzīvojamo māju projektu.

Funkcionāla un droša ikdienas dzīve - galvenais priekšnosacījums dzīvokļa iegādei

Kā liecina “YIT LATVIJA” ekspertu novērojumi, iegādājoties dzīvokli pandēmijas laikā iedzīvotāji lielāku nozīmi kā iepriekš piešķīra mājokļa funkcionalitātei, plānojumam, iespējai strādāt no mājām, kā arī apkārtējai infrastruktūrai (ērts sabiedriskā transporta nodrošinājums, mācību iestādes, tirdzniecības veikali u.c.). Tas ir skaidrojams ar faktu, ka pandēmijas laikā pieauga strādāšana no mājām, kā arī skolēniem mācību process tika organizēts attālināti, kas lika pārdomāt gan telpu atbilstību jaunajām vajadzībām, gan domāt par ērtāku ikdienas plānošanu.

Jau sākotnēji dzīvokļu komplekss “Annas Parks” tika būvēts balstoties uz vienu no būtiskākajiem “YIT LATVIJA” priekšnosacījumiem – nodrošināt ēkas iedzīvotajiem ērtu un drošu ikdienas dzīvi. Vēl pirms projekta uzsākšanas tika rūpīgi izvērtēta apkārtne, lai pārliecinātos, ka zemes gabals, uz kura ēkas tiks būvētas, ikvienam kompleksa iedzīvotājam nodrošinātu pēc iespējas komfortablāku ikdienu. Kā komforta klases projekts, tas apvieno vairākus būtiskus faktorus - izdevīgu cenu, kvalitatīvu apdares līmeni ar augstas klases materiāliem, pārdomātu un labiekārtotu infrastruktūru, kā arī izdevīgu atrašanās vietu. Mazstāvu  apbūve un tuvumā esošais priežu mežs ir  minēti kā vieni no galvenajiem kritērijiem, veicot izvēli par labu šim projektam.

Visa kompleksa teritorija ir norobežota, kas rada papildus drošības sajūtu, kā arī teritorijā ir izvietotas drošības kameras un transporta kustība tiek regulēta ar aizsargbarjeru. Teritorijā ir izvietoti vairāki bērnu rotaļu laukumi, iedzīvotāju ērtībai ir pieejamas gan pazemes, gan virszemes autostāvvietas un  noliktavu telpas. Dzīvokļu cenas ceturtajā ēkā ir no 1957 līdz 2125 eiro kvadrātmetrā. Visiem dzīvokļiem ir balkoni, un tie tiek piedāvāti pārdošanā ar pilnu apdari, iegādei pieejamas autostāvvietas, noliktavas telpas.