• LV Articles
  • 06.04.2021

Spāru svētki "Green City" trešajai mājai

Lai gan svinēt svētkus plašākā lokā šobrīd nav iespējams, tomēr nozīmīgas tradīcijas paliek. Ēku būvniecībā viens no svarīgākajiem brīžiem ir Spāru svētki, kas simbolizē brīdi, kad mājas būvniecība ir tās augstākajā punktā un ir pabeigti visi smagākie darbi.

Savus Spāru svētkus mēneša sākumā piedzīvoja "YIT LATVIJA" projekta "Green City" trešā māja, kas atrodas Purvciemā, Stirnu ielā 38A. Jaunās mājas celtniecība rit raitāk, kā līdz šim plānots, un lai arī šobrīd vēl ir gana plaša dzīvokļu izvēle, tomēr paredzams, ka trešajai ēkai kļūstot gatavākai un tuvojoties nodošanai ekspluatācijā, pieejamo dzīvokļu skaits saruks straujāk, tāpēc šis ir īstais laiks, lai vēl paspētu izvēlēties sev piemērotāko no jaunās mājas dzīvokļiem. 

Trīsistabu dzīvokļu pieprasījums šajā projektā kopumā ir bijis liels, līdz ar to, iepriekšējo kārtu namos šāda tipa dzīvokļi iegādei vairs nav pieejami, taču trešajā mājā šobrīd piedāvājums vēl ir gana plašs un izvēli nevajadzētu atlikt. Lai arī iekšējo apdari dzīvokļiem izvēlēties vairs nav iespējams, trešā māja atšķiras ar to, ka attīstītājs ir dažādojis katras kāpņu telpas dzīvokļu apdari.

Tāpat vēl ir iespējams iegādāties gan autostāvvietu, gan arī noliktavu. Ēkas puspagraba stāvā plānots izvietot noliktavu telpas un 40 autostāvvietas, savukārt iekšpagalma teritorijā atradīsies vēl 44 virszemes vietas iedzīvotāju automašīnām. Pateicoties attīstītajai infrastruktūrai, projekta iedzīvotāji ikdienas gaitās dodas ar velosipēdiem, tāpēc nav aizmirsts arī par viņiem - jaunās mājas teritorijā paredzēts izvietot velonovietnes.

Kopumā "Green City" trešajā mājā būs 97 pilnas apdares, vienas, divu, trīs un četru istabu dzīvokļi, platībās no 34,5 līdz 91,4 m2. Jaunajam projektam "Green City" izvēlēta zaļas vides un attīstītas infrastruktūras ieskauta vieta Purvciemā, kas ir viena no Rīgas dzīvākajām Rīgas apkaimēm, netālu no Biķernieku meža. Tas ir mikrorajons, kur pieejams viss vajadzīgais ērtai un dinamiskai ikdienai, kā arī nesteidzīgai atpūtai brīvdienās. 

Attīstot projekta mājas, kā allaž īpaša uzmanība tiek pievērsta apkārtējās vides labiekārtošanai un apzaļumošanai, kā arī rekreācijas zonas izveidei, iekšpagalmā ierīkojot arī bērnu rotaļu laukumu ar rotaļu iekārtām. Labiekārtotā vide un sajūta, ka viss nepieciešamais ērtai dzīvei ir turpat blakus, ir tas, kas visbiežāk mudina iegādāties dzīvokļus "Green City". 

Tuvumā ir gan skolas un pirmsskolas izglītības iestādes, gan lielveikali. Lai nokļūtu pilsētas centrā, pieejama ērta transporta satiksme - autobusi, trolejbusi un minibusi. Tā būs piemērota dzīves vieta visiem tiem, kam patīk zaļa vide, pastaigas un sportiskās aktivitātes. 

Raksts tapis sadarbībā ar city24.lv