• LV Articles
  • Jaunumi
  • 10.10.2022

Jaunums Āgenskalnā: uzsāk dzīvokļu tirdzniecību “Mārpagalmu“ pirmajā kārtā

Pievienotā vērtība – tas ir kritērijs, kuru meklējam visdažādākajos dzīves aspektos. Arī iegādājoties nekustamo īpašumu, ir ļoti svarīgi saņemt ne vien kvalitatīvas un ērtas dzīvojamās telpas, bet arī patīkamu apkārtējo vidi, kur dzīves komforts sniedzas daudz tālāk par sava dzīvokļa ārdurvīm.

Mūsdienās nekustamo īpašumu attīstītājiem latiņa ir uzlikta gana augsta – dzīvojamo māju pieguļošā teritorija vairs nav iedomājama bez rotaļu laukuma bērniem, košām puķu dobēm un daudzveidīga apzaļumojuma, piknika vietām un cita veida koplietošanas atpūtas zonām. Bet paši dinamiskākie šobrīd sper soli vēl tālāk. Tā, piemēram, jaunajā projektā “Mārpagalmi“, kas atrodas Āgenskalnā, tieši pagalms kā arhitektoniskā vienība kļūst par centrālo elementu – visā teritorijā paredzēta gājēju un velo kustības prioritāte un automašīnu ātrums ir ierobežots līdz 20 km/h, saglabājot pagalmus kā zaļu, labiekārtotu un drošu zonu bērnu rotaļām, pastaigām un sporta aktivitātēm. Tas nozīmē, ka šajā projektā prioritāte ir cilvēks, nevis automašīnas. Tajā pašā laikā, netiek aizmirsts arī par ērtu auto sasniedzamību un novietošanu, kas nenoliedzami ir viens no komfortablas un ērtas ikdienas stūrakmeņiem – auto plūsma, stāvvietas un citas komunikācijas “Mārpagalmos“ ir sasniedzamas turpat pie mājas.

“Mārpagalmi“ atrodas vienā no klusākajiem Āgenskalna stūrīšiem – Zemaišu ielā, starp Māras dīķa skvēru un Svētā Alberta baznīcu un ir teicami pasargāts no Mārupes ielas trokšņiem. Projektā izceltās un saglabātās unikālās Āgenskalna pilsētvides iezīmes, kā arī pieminētais slēgtais pagalms šim kvartālam piešķir šobrīd tik daudzu cilvēku meklēto mazpilsētas sajūtu. Tieši tāpēc “Mārpagalmiem“ ir lielisks potenciāls kļūt par izcilu alternatīvu tiem, kuri nevēlas mērot ikdienas nogurdinošo ceļu uz Pierīgas apkaimēm, bet vienlaikus vēlas dzīvot mierīgā vidē ar galvaspilsētas iespējām. Arī atjautīgais apkārtējās vides plānojums stimulēs vēlmi socializēties un draudzēties ar kaimiņiem, veidojot pašiem savu kopīgās interesēs un vērtībās balstītu kopienu.

Šobrīd ir uzsāktas īpašumu rezervācijas projekta pirmajā kārtā, kuras ietvaros kopumā būs pieejams 101 dzīvoklis. “Mārpagalmos“ izvēlei ir plašs iespēju arsenāls – ērti un pieejami mājokļi jaunajām ģimenēm, stilīga dzīves telpa urbānajiem profesionāļiem, kā arī augsta komforta klases dzīvokļi pašiem prasīgākajiem. Projektā vienlaicīgi tiek piedāvāti standarta un komforta klases dzīvokļi, abas projektu klases piedāvā kvalitatīvu apdari un iekārtojumu ar atšķirīgām priekšrocībām. Standarta klases dzīvokļiem būs kompaktākti plānojumi, izmantoti gatavie vannas istabas moduļi un to īpašnieki varēs iegādāties virszemes autostāvvietas. Savukārt komforta klasē dzīvokļu plānojumi būs plašāki un autostāvvietas iegāde būs iespējama gan virszemē, gan pazemē. Standarta klases dzīvokļi apmierinās to iemītnieku prasības, kuri novērtē augstu energoefektivitāti un sakārtotu vidi, savukārt komforta klases dzīvokļus izvēlēsies cilvēki, kam ir stingrākas dizaina vēlmes un prasības pret apdares materiāliem. Katram dzīvoklim ir balkons vai terase, komforta klases ēkas cokolstāvā ir atsevišķas noliktavas mantu glabāšanai un koplietošanas velonovietnes. Visām dzīvokļu ēkām būs A klases energoefektivitāte, iebūvētas rekuperācijas sistēmas, kā arī individuāli skaitītāji.

Izdevīgā lokācija ļaus “Mārpagalmu“ iedzīvotājiem būt rokas stiepiena attālumā no svarīgākajiem lielpilsētas sabiedriskajiem punktiem. Projekta tuvumā atrodas Āgenskalna centrālā vieta – Āgenskalna tirgus, kas sniedz iespēju baudīt svaigi ceptus konditorejas izstrādājumus vai zemnieku izaudzētos augļus un dārzeņus. Netālu ir Kalnciema tirgus, kur doties baudīt koncertus un apmeklēt mājražotāju tirdziņus. Tāpat arī Māras dīķis ar labiekārtoto un zaļojošo parku pastaigām un piknikiem, kā arī skolas un bērnudārzi, kur jaunākajām ģimenes atvasēm vadīt savas darba dienas. Sabiedriskā transporta tīkls nodrošina nokļušanu gan uz pilsētas centru, gan citām Rīgas apkaimēm.

Raksts tapis sadarbībā ar city24.lv