• LV Articles
  • Jaunumi
  • 01.04.2022

YIT pārdod savu biznesu Krievijā

YIT ir pabeidzis stratēģisko novērtējumu par uzņēmējdarbību Krievijā. Kā rezultātā YIT ir parakstījis vienošanos ar Etalon Group PLC par YIT darbību pārdošanu Krievijā. Stratēģiskais izvērtējums par uzņēmējdarbību Krievijā tika uzsākts 2021. gada novembrī un paātrināts 2022. gada martā dēļ ģeopolitiskās situācijas izmaiņām.
Markku Moilanen, YIT prezidents un CEO: “Ukrainas krīzes rezultātā, mūsu bizness Krievijā saskārās ar bezprecedenta izaicinājumiem un kļuva ievērojami grūtāk turpināt darbību. Krievijas biznesa pārdošana mums dod iespēju ātri, kontrolēti un pilnīgi iziet no tirgus. No mūsu, klientu un darbinieku perspektīvas, tas bija vispiemērotākais risinājums pašreizējos apstākļos. “

Plānots, ka darījums noslēgsies aprīlī. Darījuma summa ir aptuveni 50 miljoni eiro. Uzrādītie skaitļi ir provizoriski aprēķini, kurus cita starpā ietekmē RUB/EUR maiņas kursa izmaiņas.
No Krievijas uzņēmumiem reģistrētais vērtības samazinājums neietekmē YIT koriģēto pamatdarbības peļņu. Darījumā iekļautās darbības YIT klasificēs kā pārdošanai turētus aktīvus un ziņos par to kā pārtrauktas darbības savā pirmā ceturkšņa pārskatā.

Krievijas darbību pārdošana neietekmēs YIT pārējo biznesa perspektīvu. YIT prognozē, ka grupas koriģētā darbības peļņa no turpinātajiem darījumiem būs lielāka nekā 2021. gadā. Atbilstošais 2021. gada rādītājs tiks atjaunināts vēlākais pirmā ceturkšņa starpposma ziņojumā, lai atspoguļotu YIT darbības jomas izmaiņas.