• LV Articles
  • Jaunumi
  • 28.05.2024

YIT “Silvas nami” 5. ēku ekspluatācijā nodos jau rudenī

Būvkompānijas un nekustamo īpašumu attīstītāja SIA "YIT LATVIJA" (YIT) attīstītajā projektā “Silvas nami” 5. namā ir pabeigta lielākā daļa no veicamajiem būvniecības darbiem, kā rezultātā projekta realizācija tiks īstenota ātrāk nekā sākotnēji iecerēts - jau šī gada rudenī.

Šajā pavasarī “Silvas nami” 5. ēkā tika atzīmēti Spāru svētki, noslēdzot ēkas karkasa izbūves darbus. Šobrīd ēkā pabeigti elektroapgādes, vājstrāvas tīklu izbūves darbi, savukārt ģipškartona sienu izbūves darbi visos stāvos tiks pabeigti maija beigās. Projektā jau uzsākti un daudzos stāvos gandrīz pabeigti apdares darbi, kā arī pusē ēkas veikti flīzēšanas darbi sanmezgliem un uzsākti fasādes apdares darbi. Tāpat ir uzsākta arī teritorijas labiekārtošana.  

YIT valdes loceklis Andris Božē uzsver, ka projektā “Silvas nami” veiksmīgi izmantota būvniecības procesa digitalizācija, sākot no iespējām, ko sniedz BIM sistēma, kā arī būvniecības realizācijā izmantoti moderni būvdarbu plānošanas rīki, piemēram, Takt Planning un LEAN 

Turpina A.Božē: “Pateicoties modernākajām būvniecības tehnoloģijām un metodēm, esam gandarīti, ka “Silvas namu” projekts būvniecības procesā sasniedzis augstu efektivitāti un darba ražīgumu. Tas vienlaikus ir būtisks ieguvums kā mums, tā arī potenciālajiem mājokļu īpašniekiem, lai ātrāk saņemtu atslēgas vai apskatītu noskatīto dzīvokli klātienē. Projekts ir arī novērtēts ne vien klientu, bet arī nozares profesionāļu vidū, 2022.gadā saņemot Latvijas Būvniecības Gada balvu.” 

A.Božē arī atklāj, ka “Silvas nami” 5. ēkas potenciālajiem iedzīvotājiem viena no lielākajām priekšrocībām būs ventilācijas rekuperācijas sistēma, kas vēl vairāk uzlabos ēkas energoefektivitāti un iedzīvotāju komfortu. Turklāt projekts varētu uzrunāt potenciālos pircējus arī tā pieejamās cenas dēļ. 

Turpina A. Božē: “Runājot par šā brīža nekustamo īpašumu cenām, varu apliecināt, ka tās ir stabilas un atbilstošas tirgus situācijai, tomēr augstās kreditēšanas likmes joprojām ir galvenais izaicinājums dzīvokļu iegādē. Piemēram, “Silvas nami” 5. ēkā dzīvokļu cenas ir sākot no 2300 eiro/m2. Arī klientu aktivitāti vērtējam kā labu un pieprasījums ir stabils, ņemot vērā, ka dzīvokļu rezervāciju aizsākām tikai šā gada februārī. Tā kā šī ir jau kompleksa 5.ēka, potenciālie pircēji novērtē izveidoto modernu dzīves vidi, lielisko teritorijas labiekārtojumu, teicamo infrastruktūru un iespēju izmantot blakus esošo Biķernieku mežu atpūtas un sporta aktivitātēm. Sagaidām, ka klientu aktivitāte būtiski uzlabosies jau šajā rudenī, kad projekts tiks nodots ekspluatācijā un, cerams, notiks EURIBOR  likmju samazinājums.” 

A.Božē uzsver, ka šī projekta veiksmes atslēga slēpjas ēku kompleksa lokācijā ar īpaši izveidotu kopēju iekšpagalmu, dažādām aktivitāšu zonām un daudzveidīgu labiekārtojumu. Viņš norāda, ka pircējus uzrunā arī pārdomātie dzīvokļu plānojumi gan platības, gan funkcionalitātes ziņā. Un ne mazāk svarīga ir ēkas augstā energoefektivāte, kas iedzīvotājiem samazina sava īpašuma uzturēšanas izmaksas, savukārt iegādes procesā, formējot hipotekāro kredītu, var nodrošināt izdevīgākus nosacījumus bankā, izmantojot Zaļo kredītu. Tāpat komplekss veido jaunu, modernu dzīves vidi, ko augstu novērtē jaunās ģimenes. 

Projekta “Silvas nami” 5.ēkā iegādei ir pieejami 2 līdz 4 istabu dzīvokļi ar iekštelpu platību no 42 m2 līdz 73,55 m2 ar pilnu apdari. Atsevišķi  2 istabu dzīvokļi būs aprīkoti jau ar virtuves iekārtu un tehniku. Reaģējot uz pircēju pieprasījumu iepriekš, 5.ēkā būs pieejamas arī lielāks skaits individuālo noliktavu telpu un koplietošanas ratiņu telpa. Savukārt noteiktam skaitam autostāvvietu būs iespējams uzradīt arī elektrouzlādes iekārtas.  

Par YIT 
YIT ir vadošais būvniecības un attīstības uzņēmums, balstoties uz vairāk nekā 110 gadu pieredzi. YIT veido un būvē ilgtspējīgu dzīves vidi: funkcionālus mājokļus, sabiedriskās un komerciālās ēkas un videi draudzīgu infrastruktūru. Uzņēmums nodarbina aptuveni 4300 profesionāļu 8 valstīs. Uzņēmuma apgrozījums 2023. gadā sasniedza 2,2 miljardus eiro. YIT Corporation akcijas tiek kotētas Nasdaq Helsinki biržā.