• LV Articles
  • 01.02.2018

YIT un Lemminkäinen ir apvienojušies, lai izveidotu pilsētvides attīstības līderi Ziemeļeiropā

2018. gada 1. februārī ir apvienojušies divi Somijas celtniecības uzņēmumi ar vairāk nekā simt gadu ilgu pieredzi būvniecībā - YIT un Lemminkäinen. No šī brīža uzņēmums darbosies ar vienotu nosaukumu - YIT.

2018. gada 1. februārī ir apvienojušies divi Somijas celtniecības uzņēmumi ar vairāk nekā simt gadu ilgu pieredzi būvniecībā - YIT un Lemminkäinen. No šī brīža uzņēmums darbosies ar vienotu nosaukumu - YIT. Līdz ar apvienošanos YIT ir lielākais Somijas un viens no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas reģiona būvniecības uzņēmumiem. Tas projektē un būvē mājokļus, biroju telpas un dzīvojamos rajonus. Tāpat YIT specializējas infrastruktūras objektu celtniecībā un ceļu būves darbu veikšanā. 2016. gadā uzņēmuma YIT gada apgrozījums bija aptuveni 3,4 miljardi eiro, un tas nodarbināja apmēram 10 000 speciālistu.
YIT veido funkcionālākas, pievilcīgākas un ilgtspējīgākas pilsētas un apkārtējo vidi. YIT darbojas 11 valstīs: Somijā, Krievijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Čehijas Republikā, Slovākijā un Polijā.

Apvienojoties YIT spēs piedāvāt aizvien plašāku pakalpojumu un risinājumu klāstu dzīvojamo un biznesa telpu un renovācijas projektu nozarē, kā arī infrastruktūras izveides un nu jau arī ceļu būves jomā. Izaicinoši pilsētattīstības un reģionāla mēroga projekti ir uzņēmuma stiprā puse, jo ļauj apvienot mūsu prasmes visdažādākajos veidos.

Šī apvienošanās veido finansiāli spēcīgu uzņēmumu, kura galvenais uzdevums ir pilsētu attīstība. Uzņēmuma darbības jomas viena otru papildinās un līdzsvaros, samazinot tā jūtību pret ekonomiskiem cikliem.

„Šī apvienošanās mums ir stratēģiski svarīgs solis un izveido platformu izaugsmei, lai mēs kļūtu par vienu no vadošajiem pilsētvides attīstības uzņēmumiem Ziemeļeiropas būvniecības tirgū. Domāju, ka šis savienojums rada spēlētāju, kura aktīvais darbs pie attīstības vēl vairāk uzlabos klientu pieredzi un uzņēmuma konkurētspēju. Tāpat apvienošanās mums paver jaunas iespējas dažādos sarežģītos projektos, kuros jāapvieno infrastruktūra,” stāsta Kari Kauniskangas (Kari Kauniskangas), YIT Corporation prezidents un izpilddirektors.

Papildu informācija:
Renāte Bergmane