• Bloga ieraksts
  • 16.12.2018

Atklāj svētkus savās mājās

Decembris ir maģisks laiks. Ārā ir auksts, taču mājas kļūst vēl siltākas un mājīgākas. Kā uzburt svētku atmosfēru savā mājoklī, iepriecinot ne tikai sevi, bet arī tuvākos? Seko mūsu stilīgajiem un mājīgiem padomiem, lai svētki norit lieliskā gaisotnē.

Izvēlies svētkiem savu krāsu.
Kādi ir tavi svētki? Tie ir zaļi, sarkani vai rozā? Izvēlies vienu toņu gammu, pie kuras varēsi pieskaņot visas dekorācijas, rotājumus, virtenes un sveces. Velti lielu uzmanību tam, kādā krāsā ir tavs interjers un mēbeles. Ja tavs mājoklis ir gaišs un tajā ir pasteļtoņi, droši ļaujies spīdīgam un krāsainam svētku neprātam. Kombinē prettoņus, piemēram, sarkanu un zaļu, piešķirot istabām jaunu vizuālo izskatu.

Izslēdz gaismu un iededzini sveces!
Ziemā ļoti agri paliek tumšs, tāpēc mums ir vairāk laika, kad iededzināt sveces. Sveču gaisma piešķirs mājoklim romantisku un mājīgu atmosfēru. Šobrīd pieejamais sveču klāsts ir liels, tāpēc var izvēlēties dažādu formu, krāsu, struktūru un izmēru sveces. Ja mājās ir bērni var izmantot sveces, kuras darbojas uz baterijām. Tās fantastiski iederēsies interjerā un ir pilnīgi drošas.

Paver jaunu skatu aiz loga!
Ārā griežas sniegpārsliņas, tāpēc smelies no tām iedvesmu. Pielīmē tās arī uz sava loga. Izmanto papīru un šķēres, lai tās izgrieztu vai izmanto speciālas krāsas, kuras pēc svētkiem varēsi nomazgāt. Izmantojot sintētisko sniegu var uzzīmēt arī dažādus ziemas rakstus, sniegpārsliņas vai sniegavīrus. Skaisto kompozīciju vari papildināt ar mirdzošām virtenēm, kuras radīs siltuma sajūtu telpā.

Pieskaries ziemas motīviem!
Dodies uz veikalu un sameklē audumus ar ziemas motīviem. Jauna spilvendrāna, galdauts, dvieļi vai pat gultas veļa, kura radīs papildu svētku sajūtu. Klājot svētku galdu, uz auduma vari uzlikt egļu zarus, piparkūkas un mandarīnus.

Rotaļājies ar rotājumiem!
Uzkarini un ieejas durvīm vainagu! Izrotā egli – neatņemamu ziemas svētku elementu! Nepiesātini egli ar daudziem dažādu krāsu un materiālu rotājumiem. Izvēlies toņus, kuri piestāvētu arī tavam interjeram. Rotājot egli un mājokli, izmanto dabas materiālus, piemēram, čiekurus, egļu vai priežu zarus, kanēļa standziņas vai kaltētus apelsīnus.

Izgaršo ziemu Somijas tradīcijās!
Tradicionālais mielasts Somijā ir cepts cūkas šķiņķis, kā arī lātiko jeb kastīte - īpaši Ziemassvētkiem gatavots kartupeļu, burkānu, aknu, rīsu vai kāļu sacepums. Parasti tiek pagatavotas vismaz 3-4 kastītes. Saldajā ēdienā tiek gatavoti zvaigžņu formas cepumi. Recepti vari atrast šeit: https://bit.ly/2rtFuvY.

Lai svētki kļūtu vēl priecīgāki, neaizmirsti par sirsnīgām dāvanām, kuras vari pagatavot patstāvīgi ar ģimeni. Raksti vēstules, apglezno piparkūkas un krūzes, kā arī smaidi un kaut uz mirkli notici brīnumiem.:)