• Bloga ieraksts
  • 02.11.2023
  • 75 skatījumi

Bērni radījuši nekārtību mājoklī? Idejas kā to novērst.

Radoša nekārtība, visur izmētātas rotaļlietas un bērnu smiekli. Šādi bieži izskatās mājoklis, kurā ģimene audzina mazuļus. Taču, kad pēkšņi nepieciešams uzņemt negaidītus viesus, vecākiem ir jāmobilizējas un jātiek galā pēc iespējas ātrāk. Kā to izdarīt bez piepūles? Atbilde ir vienkārša – ķerties pie praktiskiem interjera risinājumiem, kas ļauj ne tikai pārvarēt nekārtību, bet arī izrotāt māju.

Gudrs un ilgtspējīgs 
Kompakts galds, kas pilda ne tikai savu galveno funkciju, bet ir arī mantu glabātuve. Stilīgs kāju balsts, uz kura var izstiept kājas un, ja nepieciešams, paslēpt izmētātās mantas. Šī ir tikai daļa no mūsdienās arvien populārākajiem transformējamo mēbeļu piemēriem. 
Uz tiem var attiecināt jau parastus pufus vai dīvānus ar glabāšanas nodalījumiem, kas atrodami jau vairākos mājokļos. Transformējamās mēbeles radīja dizaineri, meklējot risinājumu mazām telpām. Tomēr tagad tie ne tikai ietaupa vietu. Šīs mēbeles rada stilīgas, rotaļīgas un daudzfunkcionālas mājas. 
Tajā pašā laikā tas ir ļoti ilgtspējīgs risinājums. Transformējamo mēbeļu iegāde ļauj samazināt negatīvo ietekmi uz vidi. Iegādājoties tās, mēs palīdzam saglabāt kokus un citus dabas resursus. Tāpēc daudzfunkcionālas mēbeles, kuras izmantojam kā krēslu, gultu vai noliktavas nodalījumu, nodrošina gudrāku, ilgtspējīgāku un atbildīgāku pielietojumu. 

Mājas_dzivoklis_interjers_berni_kārtība (1).jpg

Pasūtījums – uzreiz 
Papildus visām priekšrocībām, transformējamās mēbelēs var lieliski paslēpt bērnu rotaļlietas. Daudzfunkcionālie galdi, dīvāni ar glabāšanas kastēm vai pufi ātri, ērti un viegli paslēps pa dzīvojamo istabu izmētātos plīša dzīvniekus, krāsojamās grāmatas, konstruktora detaļas. 
To uzglabāšanai var izmantot arī jau klasiskus risinājumus. Tie ir stilīgi pīti grozi vai uzglabāšanas kastes, kas pielāgotas mājas interjeram. Novietojiet tos plauktos, kumodes atvērtajās vietās, glabājiet tos zem galda blakus krēsliem. Tādā veidā jūs vajadzības gadījumā ātri sasniegsiet šīs vietas un, piepildot tās ar bērnu lietām, saglabāsiet interjera harmoniju un estētiku. 
Lai to saglabātu personīgajā telpā, krāsainām un raibām bērnu rotaļlietām izvēlieties kastes, kuru krāsu gamma iederēsies mājokļa kopējā stilā. Tad bērnu mantas, ciemojoties negaidītiem ciemiņiem, prasmīgi tiks noslēptas viesistabā, kas vēl pirms dažiem mirkļiem izskatījās pēc spēļu istabas. 

image4yp1.png

(Ne)iespējamā misija 
Varam atzīt – mājokļa uzkopšana patīk tikai retajam. Un mājas darbi, lai piesaistītu bērnus, ir gandrīz neiespējama misija. Tomēr var būt arī citādi. Ja vēlaties pārliecināties, ka negaidītu viesu viesošanās mājā nerada stresu, pārvērtiet kārtošanas procesu par spēli. 
 
Iesaisti tajā bērnus, izdomā uzdevumus, balvas un lietu organizēšana kļūs par izklaidi visai ģimenei. Iemācījušies sakārtot, bērni attīstīs patstāvības un plānošanas prasmes, būs atbildīgāki un pārliecinātāki. Šīs spēles arī stiprinās ģimenes saites un mazinās stresu. 
Tāpēc māciet bērniem kārtību, spēlējiet un apmāciet. Kad mazie būs gatavi visnegaidītākajām situācijām, neplānoti ciemiņi, kas ieradīsies mājā, tiks pieņemti nevis kā izaicinājums, bet gan kā izklaide.