• Bloga ieraksts
  • 20.04.2020
  • 194 skatījumi

Mājās ar bērniem? Iespēja, kuru jūs varat maksimāli izmantot

Neatkarīgi no tā, vai jūs dzīvojat īrētā dzīvoklī, vai jums pieder dzīvoklis vai māja, daudzas ģimenes tagad dara vienu un to pašu: strādā mājas birojā un rūpējas par bērniem, kuri nevar būt skolā un mācās mājās. Mums ir ieteikums - mēģiniet uzlabot savu dzīvi un ieviesiet pozitīvus rituālus! Situācija, kas no pirmā acu uzmetiena izskatās sarežģīta, var pārvērsties par brīnišķīgu iespēju dzīvot tikpat pilnvērtīgi, iemācīties daudz jauna un vienlaikus stiprināt ģimenes attiecības.

Noslaukiet putekļus, sakārtojiet vecās lietas
Mums ir tendence atlikt un atlikt uzdevumus, kas nav steidzami… Tagad ir īstais laiks noslaucīt putekļus no ne tikai redzamās vietās, bet arī no dekorācijām un skapju augšām, atbrīvoties no ilgstoši glabātiem kompotiem, pārkārtot plauktus un skapjus. Pat nelielā dzīvoklī ir daudz darāmā, tajā var iesaistīties visa ģimene. Bērni var būt lieliski palīgi. Jūs varat arī viņus iesaistīta, piemēram, lai viņi kārto savas rotaļlietas.

home_mājas_kids_bērni.jpg

Izveido kārtību un režīmu
Iepriekš viss bija skaidrs: piecelties, ieturēt labas brokastis, tīrīt zobus, un tad steigties uz skolu, bērnudārzu vai darbu. Tas, ka bērniem vairs nav jāsēž solā plkst. 8, nenozīmē haosu un disciplīnas neievērošanu. Iemāciet bērniem ievērot kārtību. Viņiem joprojām vajadzētu ievērot noteiktu režīmu, izpildīt visus uzdevumus, ko viņiem uzdevuši skolotāji. Spēles un citas izklaides atlikt uz vēlāku laiku pēcpusdienā, tāpat kā tad, ja bērni atgrieztos no skolas.

Mācieties kopā ar bērniem
Pildiet uzdevumus kopā ar bērniem kādu brīdi un iesaistieties viņu skolas darbos. Tajā pašā laikā jūs varat kaut ko iemācīties pats, piemēram, rīkoties labāk ar planšetdatoru un citiem tehnoloģiju sasniegumiem. Vai atsvaidzināt savas esošās zināšanas par ģeogrāfiju, dabaszinībām vai latviešu valodas gramatiku. Bērni var arī lieliski izmantot internetu, dažādas viedās saziņas programmas. Tas viss var jums pēc tam palīdzēt jūsu darbā.

mājoklis_dzīvoklis_apartment_mācības.jpg

Plānojiet savus ģimenes izdevumus
Laikā, ko pavadāt kopā ar bērniem mājās, esat izkļuvuši no ikdienas kņadas apkārt, uztverat un plānojat lietas mazliet savādāk. Runājiet ar ģimeni par to, kā plānot savu izdevumus. Vai ir nepieciešams pirkt jaunu ierīci vai mēbeles? Iespējams, ka bērni ir izauguši no savām rotaļlietām un iepriekš izveidotā istabas iekārtojuma. Jūs varat ļaut bērniem parādīt viņu radošumu. Ar jaunākiem bērniem jūs paši varat izgatavot dažādus aksesuārus – pārkrāsot sienu, uzzīmēt jaunu zīmējumu, kas varētu lieliski iederēties kā glezna pie sienas. 

Māciet bērniem atbildību
Pat mazi bērni vēlas justies svarīgi un līdzvērtīgi ģimenes ikdienas darbu plānošanā. Kādu dienu viņiem būs par ko atcerēties. Uzdodiet viņiem savu uzdevumus un iedaliet lomas. Izmantojiet laiku, ka tagad pavadāt visu dienu kopā, lai iemācītu jaunas prasmes. Gan mazi, gan lielāki skolēni var būt atbildīgi, piemēram, par ikdienas brokastu gatavošanu vai trauku mazgāšanu. Vidusskolēni var jums palīdzēt sagatavot pusdienas vai vakariņas, kamēr jūs mācāties kopā ar viņu jaunākajiem brāļiem un māsām. Sākumā jums būs jāiegulda enerģija ievadstundās, bet tad bērnu iegūtās prasme atbrīvos jūs no dažādiem mājas darbiem turpmāk.

family_ģimene_aktivitātes_sports.jpg

Neaizmirstiet kustēties
Pat nelielu istabu var pārveidot par sporta zāli uz brīdi. Turpiniet kustēties - vairāk nekā jebkad agrāk. Jūs varat rezervēt stundu dienā un vingrot kopā ar visu ģimeni. Internetā jūs varat atrast dažādas pamācības un idejas vienkāršiem vingrinājumiem, kas ļaus jums izklaidēties un būt sportiskiem. Sports lieliski uzlabos jūsu garastāvokli.