• Padomi
  • 15.04.2019
  • 2 skatījumi

Virtuve – te top ēdami šedevri

Lasi un uzzini, kāds ir virtuves apetīti rosinošs iekārtojums!

Šo telpu bieži piepilda silta pīrāga, tikko ceptu kartupeļu un rīta kafijas smaržas. Virtuve – telpa, kurā norit jautras sarunas vakariņu laikā, kā arī jaunu kulinārijas virsotņu iekarošana. Kādas virtuves mēbeles ir jāizvēlas? Vai virtuves iekārtojums ietekmē vēlmi gatavot?

virtuve кухня kitchen virtuves iekartosana virtuves.jpg

Vieta gatavot priekam
Pareizs virtuves iekārtojums ne tikai rosinās ēstgribu, bet arī vēlmi gatavot. 3 virtuves iekārtojumi, lai padarītu virtuvi plašu, skaistu un komfortablu. Izvēlies savai virtuvei piemērotāko:

  1. U burta virtuves iekārtojums. Šim iekārtojumam virtuves durvis tiek atvērtas visbiežāk, jo ir lieliski piemērots nelielām kvadrātveida telpām. Iekārtojot virtuvi U veidā, rodas daudz brīvas darba virsmas, jo mēbeles tiek novietotas trīs sienu pusēs, veidojot burtu U. Uz darba virsmas var novietot mazu sadzīves tehniku, piemēram, tējkannu, mikroviļņu krāsni, blenderi utt, tādējādi atbrīvojot vietu plauktos un skapīšos.
  2. L burta virtuves iekārtojums. Šis iekārtojums piemērots šaurām un garām virtuvēm. Virtuves mēbeles tiek novietotas pie divām virtuves sienām, veidojot burtu L. Pateicoties šim iekārtojumam, virtuvē rodas brīva vieta, kas vizuāli paplašina telpu. Brīvajā telpā var novietot galdu, skapi vai telpaugus.
  3. Vienas puses iekārtojums. Šis iekārtojums iederēsies mājoklī, kurā virtuve ir apvienota ar ēdamistabu vai viesistabu. Virtuves mēbeles tiek izvietotas pie vienas sienas, aizpildot pilnīgi visu sienas garumu ar dažādiem plauktiem un skapjiem. Par virtuves iekārtošanu, ja tā ir apvienota ar viesistabu lasi šeit!


Garšīgas krāsas un toņi
Kādā tonalitātē ir izpildīta virtuve, kas spētu atklāt tavu iekšējo pavāru? 3 svarīgākie punkti, kas jāievēro, izvēloties virtuves krāsas:

  1. Baltas vai sarkanas sienas? Ēstgribu rosinošas krāsas ir oranža un sarkana, tomēr ar košiem un spilgtiem toņiem esi uzmanīgs, jo laika gaitā tie var apnikt. Turpretim gaišus toņus var izpušķot ar spilgtām gleznām, rāmjiem un dekoriem, radot kontrastu ar baltām sienām. Ja virtuve ir neliela, apdarē ieteicams izmantot gaišas krāsas. Piemēram, baltu, krēmkāsas vai ziloņkaula krāsas, balta krāsa vislabāk atstaro gaismu un palīdzēs paplašināt telpu. Virtuvei piemēroti arī Skandināvijas silta jeb dabīgie toņi – zaļgani, gaiši brūni un baltie toņi. 

    virtuves virtuve  кухня kitchen virtuves iekartosana.jpg
  2. Kādi ir piemērotākie mēbeļu materiāli? Lai paplašinātu virtuvi, izmanto plauktus, kuru virsmas ir no koka vai tērauda. Virtuves plaukti un skapīši var būt izpildīti dažādos toņos, lai padarītu interjeru interesantāku un mājīgāku. Izmanto mēbeles, kurās ir iestrādāts stikls. Jo šis materiāls atstaro gaismu, tāpēc vizuāli paplašina telpu. Stikls var būt skapīšos, plauktos, sīklietās, kas novietotas uz plauktu virsmas - glāzes, vāzes un dekori. Tomēr virsmām un materiāliem ir jābūt viegli tīrāmiem.

    virtuve virtuves кухня kitchen virtuves iekartosana.jpg
  3. Ieslēgsim gaismu? Pareizs telpas apgaismojums ne tikai vizuāli paplašina telpu, bet arī nodrošina mājīgumu. Izvēloties aizkarus virtuvei, labāk dot priekšroku gaišiem audumiem – baltiem un bēšā. Izmantojot gaišus aizkarus, var paplašināt telpu. Ja tomēr virtuvē nav logu, ir jāizvēlas vairāki gaismas ķermeņi. Piemēram, liela griestu lampa vai vairākas mazas, vai grīdas gaismekļi.

    virtuves iekartosana virtuve virtuves кухня kitchen.jpg


Iedvesmas avoti kulinārijai
Virtuve nav iedomājama bez sīklietām, aksesuāriem, kas papildina virtuvi vizuāli un aicina pagatavot gardus ikdienā un svētku reizēs. Un tā kā tuvojas Lieldienas, piedāvājam iedvesmoties arī olu krāsošanai:

  1. Trauki kā mākslas darbs. Skanīga un garšas piepildīta ēdienreize iespējama tikai tad, ja tā ir pasniegta oriģinālos traukos. Apgleznoti, stikla, metāla, krāsaini – variācijas ir bezgalīgas. Virtuves traukus var pieskaņot virtuves interjeram vai otrādi, izvēlēties oriģinālus risinājumus. Piemēram, koka šķīvjus, pretkrāsā izpildītas krūzes, personalizētas glāzes.

    virtuve virtuves kitchen virtuves iekartosana кухня.jpg

    virtuve virtuves кухня virtuves iekartosana kitchen.jpg
  2. Pavārgrāmatas. Atvēli vietu nelielam groziņam, kurā var uzglabāt gardākās receptes, pavārgrāmatas vai recepšu žurnālus. Izraksti receptes, kuras vēlies izmēģināt, uz nelielas lapiņas. Ja lapiņa atradīsies redzamā vietā, noteikti jauna ēdiena degustēšana virtuvē notiks jau tuvākajā laikā.
  3. Lieldienu olu krāsošana ar dabīgām krāsvielām:
     -  Ar kafijas pupiņām vari iegūt gaiši brūnas olas. Intensīvākam brūnam tonim pievieno 2 tējkarotes etiķa. Krāsošanai labāk izmantot baltas olas. Uz nakti novārījumā ievietot jau vārītas olas.
    -  Nokrāsot zilas olas var ar sarkano kāpostu. Kāpostu var sagriezt vai sarīvēt un novārīt ūdenī, līdz tas iegūs spilgti zilu nokrāsu. Atsevišķi novāra arī baltās olas. Kāposta novārījumā ielikt olas un atstāt uz nakti.
    -  Karkadē tējas novārījumā var iegūt sārtas olas. Vidēja izmēra kastrolī ievāri sarkano tēju un ievieto tajā jau vārītas olas. Ja vēlies, lai tonis ir intensīvāks, krāso baltas olas.

    virtuve virtuves кухня kitchen virtuve  virtuves iekartosana.jpg

    кухня virtuve virtuves kitchen virtuves iekartosana (6).jpg