• Bloga ieraksts
  • 18.04.2019
  • 3 skatījumi

Welcome, tīrība!

9 padomi efektīvai pavasara uzkopšanai

Zaļā ceturtdiena – tīrības diena. Sagatavo dzīvokli Lieldienu svinībām, padarot to tīru ar prieku. Praktiski padomi mājoklim, kas spīd un laistās.
 
1. Ķeram tīrības vilni. Pirms uzsāc cīņu ar netīrumiem un putekļiem, ieslēdz mūziku vai podkāstu, tas palīdzēs uzlabot garastāvokli. Raits deju solis, dziesmas un jautrība – īpaši veiksmīgas uzkopšanas atslēga. Izveido mīļāko dziesmu listi un izjūti uzkopšanas prieku.

uzkopšana cleaning уборка tīrīšana.jpg

2. Priekšroka santehnikai. Iesakām uzkopšanu sākt ar priekšmetiem un virsmām, kuras ir īpaši netīras un uz tām jāiedarbojas tīrīšanas līdzeklim. Piemēram, santehniku un virtuves plīti. Izsmidzinot līdzekli, tam nepieciešams iedarboties 5 – 10 min, lai netīrumus ātrāk notīrīt. Ekonomē laiku un spēku!

uzkopšana уборка tīrīšana cleaning s.png

3. Tīrības svētki. Iesaisti visu ģimeni ceļojumā uz tīrības zemi. Protams, ka šis ceļojums nešķitīs tik aizraujošs kā izbraukšana uz siltajām zemēm, taču tas saliedēs visu ģimeni. Katrs ģimenes loceklis var izvēlēties savu zonu vai istabu, kas būs jāuzkopj.

uzkopšana уборка tīrīšana (1).jpg

4. Vienvirziena ceļš. Lai uz stikla virsmām, logiem un spoguļiem nepaliek traipi, aizmirstam par haotiskām un apļveida kustībām. Tīrām vai nu horizontālā, vai nu vertikālā virzienā. Ja virsmai ir sarežģīta struktūra, pielāgojamies tai un tīrām struktūras virzienā.

5. Apturiet putekļus. Izmantojiet antistatiskas salvetes vai līdzekli, lai noslaucītu ekrānus, televizora vai datora. Tādā veidā, neļaujot putekļiem nosēsties uz priekšmetiem.

tīrīšana uzkopšana уборка cleaning.jpg

6. Svaiga elpa. Padari ledusskapi sakoptu un bez smakām, izmantojot aktivēto ogli. Aktivētā ogle absorbē smakas, tādējādi nav vajadzības ilgstoši pavadīt laiku pie tā mazgāšanas.

7. Mikroprieks. Izvēlies mikrofibras lupatiņu, lai padarītu uzkopšanu vēl vienkāršāku. Saloki lupatiņu 4 daļās, lai varētu izmantot visas tās puses un nevajadzētu to visu laiku mazgāt.

8. Virzienam nozīme. Kopjam mājokli no augšas uz apakšu. Lai arī, cik kārtīgi un rūpīgi mēs nenoslaucītu virsmas, uz tām paliks putekļi un netīrumi, kas nokritīs uz grīdu. Tāpēc, lai nevajadzētu atkārtoti veikt uzkopšanu, izvēlamies pareizu virzienu

9. Sapucējam augus. Neaizmirstam par zaļajiem mājīguma ekspertiem, samitrinām drāniņu un noslaukām lapas. Ja augam ir lielas lapas, varam to noskalot zem aukstas dušas.

uzkopšana уборка tīrīšana home cleaning.jpg