• Bloga ieraksts
  • 17.01.2022
  • 329 skatījumi

Ziemas garša krūzē: kafijas receptes, ko varat izmēģināt mājās

Ziemas aukstums un mainīgie laikapstākļi ikdienā ienes vēlmi pēc siltākas šalles, mājīga un omulīga interjera mājoklī, sveču gaismas vai pat kamīna un tasi kāda silta dzēriena. Dalāmies ar dažām kafijas receptēm, kuras iesakām izmēģināt!

Nutella Latte
Šī kafija būs prieks saldummīļiem un tiem, kam garšo populārais Nutella riekstu krēms. Padoms tikai viens – neaizrauties! :)

Jums būs nepieciešams:

  • 3/4 tase piena
  • 3-4 ēdamkarotes Nutella riekstu krēma
  • 1 glāze stipras melnās kafijas
  • Putukrējums (pēc izvēles)

Pagatavošanas process:
Mazā katliņā uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet pienam Nutella krēmu un samaisiet. Pievieno kafiju un karsē vēl minūti. Ielejiet kafiju krūzītē un, ja vēlaties, dekorējiet ar putukrējumu.

Latte ar ķirbju garšu
Iespējams, siltākais un krēmīgakais – latte ar ķirbju garšu jeb tā dēvētā Pumpkin Spice Latte ir salds, silts un patīkami krēmīgs dzēriens.

Jums būs nepieciešams:

  • 1 glāze piena
  • 1/2 tase stipras melnās kafijas
  • 2 ēdamkarotes ķirbju biezeņa
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1/4 tējkarotes ķirbju pīrāga garšvielas (vai - šķipsniņa kanēļa, ingvera un muskatrieksta pulvera)
  • Putukrējums

Pagatavošanas process:
Nelielā katliņā ielej pienu, ķirbju biezeni, vaniļas ekstraktu un cukuru. Karsē, maisot, līdz viss ir silts, bet nevāra. Noņem pannu no uguns un iemaisa ķirbju pīrāgu vai citas izmantotās garšvielas. Visbeidzot ielej kafiju un pasniedz dzērienu krūzē, kas rotāta ar putukrējumu.

Valriekstu kļavu sīrupa kafija
Gan kļavu sīrupam, gan riekstu sviestam ir diezgan izteiksmīga un raksturīga garša. Aicinām nebaidīties un izmēģināt šīs garšas kopā ar stipru kafiju un kraukšķīgiem riekstiem. Gala kombinācija jūs patīkami pārsteigs un, iespējams, pat kļūs par ļoti iecienītu dzērienu, ar ko palutināt ziemā.

Jums būs nepieciešams:

  • Viena tase espresso
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 1/2 tase piena
  • 1/4 tase šķidrā riekstu sviesta
  • Šķipsniņa sasmalcinātu iecienītāko riekstu
  • Putukrējums

Pagatavošanas process:
Katliņā uzkarsē pienu un riekstu sviestu, maisot līdz gludai. Atsevišķā krūzē sajauciet kafiju un kļavu sīrupu. Ielejiet pienu tasē ar kafijas un kļavu sīrupa maisījumu. Dekorē ar putukrējumu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.

Piparmētru garša atmaksājas
Šī kafija, kas maigi atklāj piparmētru aromātu, ir īpaši piemērota aukstiem ziemas vakariem.

Jums būs nepieciešams:

  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 1/4 ēdamkarotes piparmētru ekstrakta
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 glāze stipras melnās kafijas
  • 3/4 tase piena
  • Putukrējums un šokolādes skaidiņas

Pagatavošanas process:
Mazā katliņā sajauciet ūdeni, kakao pulveri, piparmētru ekstraktu, medu līdz gludai. Ielejiet visu krūzītē un ielejiet iepriekš sagatavoto kafiju. Citā pannā uzkarsē pienu un lej krūzē. Iemaisa dzērienu, dekorē ar putukrējumu un šokolādes skaidiņām.