• Dizains
  • 04.12.2019
  • 1157 skatījumi

Labiekārtojam mazu dzīvokli

Plašs, stilīgs un funkcionāls mājoklis

5 idejas studio tipa dzīvokļa labiekārtošanai

Kā padarīt neliela dzīvokļa platību funkcionālāku, plašāku un pārsteidzoši stilīgu? YIT LATVIJA dalās ar padomiem, ko īstenot vari jau šodien. 

Šobrīd pasaulē novērojama tendece - dzīvokļu platība samazinās. Jo ģimenes kļūst mazākas, kā arī daudzi jaunieši agrш uzsāk patstāvīgu dzīvi atsevišķā mājoklī. Pat nelielu platību var labiekārtot kā plašu dzīvesvietu, sadalot mājokli zonās. Saki: “JĀ!” unikālam un funcionālam dzīvoklim:

studio tipa dzīvoklis maza dzīvokļa labiekārtošana маленькая квартира (5).jpg

1. Jā - daudzlīmeņu istabai.
Cik svarīgu m² pazūd zem mēbelēm? Ļoti daudz. Tāpēc padari telpu daudzlīmeņainu – novieto gultu uz paaugstinājuma un ierīko tajā skapi. Tajā vari uzglabāt dvieļus, gultas veļu vai drēbes. Dažādādos līmeņos novietotas mēbeles ne tikai stilīgi sadala tepu zonās, bet arī ļauj izmantot visu istabu funkcionāli.

studio tipa dzīvoklis maza dzīvokļa labiekārtošana маленькая квартира (2).jpg

2. Jā – vertikālēm.
Istabas sienas ir potenciālais platības glābējs. Uz tām var piestiprināt skapjus, plauktus, televizoru, spoguļus utt. Turklāt uz sienām var glabāt arī mēbeles – konstruktorus, piemēram, krēslus, galdiņus - atliek vien piestiprināt pareizu stiprinājumu.

studio tipa dzīvoklis maza dzīvokļa labiekārtošana маленькая квартира (3).jpg

3. Jā – bīdāmām durvīm.
Bīdāmās durvis – tas ir vienkāršs un elegants risinājums papildus telpas radīšanai. Jo šāda tipa durvīm nav vajadzīga papildus telpa, lai tās varētu atvērtu. Un šis interjera risinājums noderēs arī, lai sadalītu gan istabas, gan skapi. Ja gribas vēl vairāk paplašināt telpu, var izvēlēties durvis ar spoguli.

4. Jā – griestu izmantošanai.
Lai arī cik dīvaini tas neskanētu, taču pie griestiem var piestiprināt puķu podus, dažādu sīkumiņu uzglabāšanas groziņus un pat šūpuļtīklu. Neierobežo savu fantāziju, radi neparastu telpu, izmantojot visas iespējas, ko sniedz griesti.

studio tipa dzīvoklis maza dzīvokļa labiekārtošana маленькая квартира (4).jpg

5. Jā – transformējamām mēbelēm.
Stilīgu un pārsteidzošu efektu radīs transformējamas mēbeles. Tās var būt - plaukti, galdi, krēsli, kumodes. Interesanti krāsu un materiālu risinājumi, kas ļauj piešķirt raksturu arī mazai telpai.


Nelieli, pārdomāti un kompakti dzīvokļi arī mūsu piedāvājumā, piemēram:

Green City 2, B86
Annas Parks 1. māja, A16