• Bloga ieraksts
  • 15.03.2021
  • 257 skatījumi

Laiks ielidot ligzdiņā 🏡!

Kā izvēlēties mājokli ģimenēm ar bērniem?

Mājas ir tur, kur ir mūsu ģimene! Tomēr skaistas nākotnes radīšanai jāizvēlas piemērota mājvieta. Kā parūpēties par savu un mazo pēdiņu īpašnieku labklājību? Pirkt dzīvokli, ņemot vērā svarīgākos kritērijus, kurus uzzināsiet YIT blogā:

Atrašanās vieta 
Mierīgs un kluss rajons, kura apkaimē ir parki, dīķi vai meži – lielisks variants ģimenēm ar bērniem. Tuvumā ir jābūt pastaigu vietām, lai baudītu svaigu gaisu un laiku ar ģimeni, netērējot laiku ceļā. Jauno dzīvokļu projekti tiek būvēti klusās vietās ar labu infrastruktūru un ērtu lokāciju. Lieliska dzīvokļa atrašanās vieta paver daudz iespēju, tāpēc pievērsiet uzmanību, vai tuvumā ir:

  • bērnudārzi un skolas, lielāku uzmanību veltot tieši skolām, jo turp bērnam būs jādodas 12 gadus, turpretim uz bērnudārzu - aptuveni 5 gadus;
  • slimnīcas, poliklīnikas un aptiekas, Drošs vienmēr paliek drošs;
  • ārpusskolas nodarbības vai pulciņi, tai skaitā arī sporta, mākslas, mūzikas skolas, lai, braucot no skolas, ceļā nav jāpavada pārāk daudz laika;
  • veikali, tirdzniecības centri - ātra un ērta iepirkšanās vieta. Lai arī šobrīd populāra ir preču piegāde uz mājām, dažkārt kārojamo vai vajadzīgo produktu saraksts papildinās jau pēc pasūtījuma veikšanas;

  • sporta un bērnu laukumi aktīvai un dzīvespriecīgai bērnībai;
  • neaizmirstiet arī par sevi un savas darba vietas lokāciju. Lai arī šobrīd daudzi strādā attālināti, ir jāsaprot, ka situācija var mainīties un būs jāatgriežas darbā klātienē.

Mājas un dzīvokļa projekta priekšrocības
Jaunu mājokļu projekti paver lieliskas iespējas iegādāties komfortablu dzīvokli, turklāt, ja tas ir tikai būvniecības stadijā, var pielāgot vai daļēji mainīt tā plānojumu, piemēram, apvienojot istabas vai pat dzīvokļus. Turklāt, iegādājoties mājvietu, var nopirkt arī noliktavas telpu, kur glabāt velosipēdu, skrejriteni. Taču pirms mājokļa iegādes, pievērsiet uzmanību tam, cik viegli varēsiet tik mājās ar ratiņiem, vai ir izveidotas speciālas iebrauktuves. Ja projekts vēl nav pabeigts, pajautājiet to nekustamā īpašuma pārdošanas speciālistam.

Daudzi apgalvo, ka vispiemērotākais stāvs ģimenēm ar bērniem ir 1.-3., lai nevajadzētu augstu nest bērnu ratiņus. Tomēr, ja dosiet priekšroku mājokļu projektam, kurā ir lifts, šāda problēma neeksistēm. Tikai liftam ir jābūt tādam, lai var ietilpt visa ģimene. :)

Mājas teritorijas drošība
Daļai YIT jauno projekti, atkarībā no atrašanās vietas un projekta koncepta, ir nožogota teritorija. Piemājas teritorijā varēsiet izbaudīt laiku labiekārtotā, apgaismotā un apzaļumotā teritorijā, kurā ir uzstādīti soliņi, kā arī bērnu rotaļu laukums. Laukumiņā ir dažādu materiālu segums, uz kura uzstādītas šūpoles un slidkalniņš, kas atbilst visiem drošības noteikumiem. Piemēram, Green City projektā ir arī basketbola laukums. Pavadiet laiku kopā ar ģimeni arī mājas teritorijā.

Kaimiņu būšana
Izvēloties dzīvokli konkrētajā mājokļu projektā, nekustamo īpašumu attīstītājam ir jājautā, vai šajā mājā dzīvo vai plāno dzīvot ģimenes ar bērniem. Jo ir svarīgi būt starp cilvēkiem, kuriem ir līdzīgs dzīvesstils, turklāt tas var būt lieliskas draudzības sākums.

Dzīvokļa cena un iegādes noteikumi

Pandēmijas apstākļos, kad bērni ir mājās, doties uz konsultāciju visai ģimenei kopā un saņemt atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem, var šķist neiespējami.  Taču YIT  LATVIJA pielāgojas apstākļiem un piedāvā klientiem video zvana iespējas, lai konsultētu vai arī parādītu interesējošo dzīvokli online.

Konsultācijas laikā varat uzzināt:

  • Par jaunajiem projektiem, dzīvokļiem, to plānojumiem un cenām,
  • Ja projekts jau ir gatavs, varat vienoties par drošu tikšanos. Kad esat klāt, iedomājieties, ka esat daļa no šīs vietas, ieklausieties skaņās, apskatiet teritoriju, pievērsiet uzmanību katrai detaļai dzīvoklī.
  • Šobrīd ir paplašinātas iespējas ģimenēm ar bērniem saņemt atbalstu mājokļa iegādei ALTUM programmas ietvaros. Par atbalstu ģimenēm ar bērniem lasiet šeit: Mājokļu atbalsts ģimenēm ar bērniem vai jautājiet mūsu sadarbības banku pārstāvjiem.

Ne katrs mājoklis ir piemērots ģimenēm ar bērniem, izvēloties mājvietu, ir jāņem vērā daudz kritēriju, tāpēc uzticiet to YIT profesionālajai komandai. Radīsim skaistu nākotni kopā!