• Padomi
  • 18.07.2021
  • 699 skatījumi

Vēlies iegādāties atvērtā tipa dzīvokli?

Uzzini par plusiem un mīnusiem.

Uz Rīgu katru gadu pārceļas jaunieši, lai iegūtu augstāko izglītību, un jaunie speciālisti, lai uzsāktu savu karjeru. Ikkatram ir svarīgi atrast mājokli un tie, kuri aizdomājas par pirmā nekustamā īpašuma iegādi, šis bloga raksts būs lietderīgs.

Studio jeb atvērtā tipa dzīvokļi ir lieliski piemēroti aktīva dzīvesveida piekritējiem, kuri ir sava pirmā mājokļa meklējumos. Tomēr, kā jau visam, arī studio dzīvokļiem ir priekšrocības un trūkumi. Un, ko izvēlēsies Tu?

Studio dzivoklis atveerta tipa dzivoklis квартира студио mazs dzivoklis nopirkt dzivokli studio appartment.jpg

Atvērta tipa dzīvoklis - PAR vai PRET?

Priekšrocības:

  • Svarīgs un acīmredzams pluss ir neliela atvērtā tipa dzīvokļa cena. Studio dzīvokļiem ir neliela platība (no 18-35 m2), tāpēc to cena ir pieejamāka, salīdzinot ar 2 istabu dzīvokļiem, kuriem ir līdzīga platība. Turklāt, ja ikdienā dzīves veids ir tāds, kas paredz laiku pavadīt ārpus mājas, plašas dzīvojamās telpas nemaz netiks izmantotas pilnībā.

  • Nekustamo īpašumu attīstītājs YIT, radot mājvietas un izvēloties to atrašanās vietas, pievērš pastiprinātu uzmanību tam, lai tuvumā ir pieejams viss, kas ir vajadzīgs komfortablai dzīve - infrastruktūra, veikali, mācību iestādes, aptiekas un veikali. Izvēlies dzīvokli ar labiekārtotu vidi un ērtu infrastruktūru apkārt.

  • Neliels dzīvoklis – mazākas komunālās un uzturēšanas izmaksas. Turklāt mājokļi jaunajos projektos ir energoefektīvi. 

  • Šobrīd ir daudz ideju un padomu, kā padarīt mazu telpu funkcionālāku, atliek vērsties pie interjera dizainera vai atrast informāciju internetā. Idejas, kā labiekārtot mazu dzīvokli vari smelties arī šeit un šeit

pirmais dzivoklis Studio dzivoklis atveerta tipa dzivoklis квартира студио mazs dzivoklis nopirkt dzivokli studio appartment.jpg.jpg

Trūkumi:

  • Atvērtā tipa dzīvokļos virtuve nav atdalīta no dzīvojamās zonas, tāpēc, gatavojot maltīti, smaržas izplatīsies pa visu dzīvokli. Tomēr situāciju var glābt labs tvaika nosūcējs, kas attīrīs gaisu.

  • Ja plāno dzīvot ar kādu, var rasties izaicinājums – privātums. Ja dzīvoklī ir tikai viena istaba, kas apvienota ar virtuvi, atrast personīgo telpu būs sarežģīti.

  • Dzīvokļa iekārtošanas vai remonta laikā ir jāizplāno visas detaļas un jāpardomā darbu organizācija (piem. lielizmēra mēbeles jānogādā vispirms), jo mazā dzīvoklī telpa ir jāizmanto funkcionāli un racionāli. Īpašu uzmanību pievērs mēbeļu un aksesuāru izmēriem, durtiņu vēršanās virzieniem, mantu uzglabāšanas iespējām u.tml.

Ja vēlies iegādāties atvērta tipa dzīvokli, dod ziņu YIT pārstāvjiem, lai varam atrast piemērotāko Tavām vajadzībām, turklāt šobrīd mums ir pieejami arī gatavi studio tipa dzīvokļi projekta Green City 2. mājā Purvciemā, kas varētu atbilst tavām vēlmēm.