• Dizains
  • 29.03.2019
  • 904 skatījumi

Viesistabas būtība slēpjas detaļās

10 padomi dzīvojamās istabas labiekārtošanai.

Kad dzīvojamās istabas interjers, stils un tonalitāte ir atrasta, laiks ķerties detaļām, gaismām un mēbelēm. Kādas mēbeles viesistabai labāk izvēlēties? Cik gaismas ķermeņiem ir jābūt istabā? Kam dot priekšroku – žalūzijām vai aizkariem? Lūk, 10 padomi, kā izveidot viesistabu ar raksturu:

  1. Centrā – dīvāns. Izvēloties viesistabas mēbeles, vislielāko uzmanību jāvelta dīvānam. Tam ir jābūt ērtam, funkcionālam un vizuāli baudāmam. Dīvāna izmērs ir atkarīgs no dzīvojamās istabas izmēra. Plašās telpās var novietot lielu stūra dīvānu, taču arvien populārāki kļūst atsevišķu moduļu risinājums. Piemēram, pie divvietīga vai trīsvietīga dīvāna pieskaņo pufu vai kāju balstu, improvizējot stūra dīvānu. Šāds risinājums ļauj transformēt viesistabu atbilstoši nepieciešamībai - atnākot viesiem, pufs kalpos kā papildus sēdvieta.

    (1)living room dzivojamas istabas interjers viesistaba viesistabas mebeles viesistabas dizains гостиная.jpg
  2. Sēdvietu variācijas. Dīvāns, sēžammaiss, pufs, atpūtas krēsls vai klubkrēsls – viesistaba pārsteidz ar plašo sēdvietu iespējām. Visas šīs viesistabas mēbeles varam izmantot arī kā akcenta elementu. Tās var būt pieskaņotas dīvānam vai pretēji -atšķirties, padarot dzīvojamo istabu vēl stilīgāku. Droši kombinējam krāsas, faktūras, audumus, formas un novietojumu viesistabā.

    (2)living room dzivojamas istabas interjers viesistaba viesistabas mebeles viesistabas dizains гостиная.png
  3. Galds un galdiņi. Viesistabas otrs svarīgākais elements ir galdiņš. Tas var būt kafijas galdiņš istabas vidū vai mazais sānu galds pie dīvāna vai atpūtās krēsla, vai konsoles galds. Galdiņu krāsu un formu variācijas ir bezgalīgas. Koks, metāls, stikls, akmens un dažādas faktūras. Uz galdiņa var novietot dekorus, kā arī to var izmantot ikdienas vajadzībām, piemēram, noliekot uz tā kafijas tasīti vai grāmatu.

    (3) living room dzivojamas istabas interjers viesistaba viesistabas mebeles viesistabas dizains гостиная.jpg
  4. Uzglabājam mantas ar stilu. Viesistaba ir funkcionālākā telpa dzīvoklī, tāpēc tā kalpo arī par vietu, kur tiek uzglabātas grāmatas vai suvenīri. Glabāšanai var izmantot  gan atvērtus, gan aizvērtus grāmatu plaukti, kas var būt brīvi stāvoši, piestiprināti vai iebūvēti sienā. Uz viesistabas sekcijas var novietot arī svarīgāko elektroierīci – televizoru. Sekcijā varam paslēpt dažādas iekārtas, kabeļus un rozetes, radot gaumīgu un funkcionālu dzīvojamās istabas interjera sastāvdaļu.

    (4)living room dzivojamas istabas interjers viesistaba viesistabas mebeles viesistabas dizains гостиная.jpg
  5. Gaiša telpa gaišām domām. Svarīgākais gaismas elements viesistabā ir apgaismojums. Tas var būt centrālais gaismeklis pie griestiem vai vairāki iebūvēti gaismekļi. Pie dīvāna vai atpūtas krēsla var novietot stāvlampu, uz galdiņa uzlikt galda lampu. Gaismas ķermeņi, kas neatrodas griestos vai sienās lieliski kalpos arī kā dekorācijas. Izgaismota telpa radīs patīkamu un mierīgu atmosfēru, kuru varēs pielāgot visiem dzīves brīžiem.

    (5) living room dzivojamas istabas interjers viesistaba viesistabas mebeles viesistabas dizains гостиная.jpg
  6. Dekori un aksesuāri. Elementi, bez kuriem dzīvojamās istabas interjers nav iedomājams un kuri parāda dzīvojamās istabas raksturu. Dekori var būt funkcionāli, piemēram, pulksteņi, vāzes un svečturi, vai var sniegt estētisku gandarījumu, izceļot mājinieku gaumi, intereses un stilu.

    (6)living room dzivojamas istabas interjers viesistaba viesistabas mebeles viesistabas dizains гостиная.jpg
  7. Dzīves stila atspoguļojums.  Ļaujiet viesistabai runāt par dzīvokļa iedzīvotāju hobijiem un interesēm! Visbiežāk aksesuāri, kas tiek novietoti viesistabas plauktos, ir no ceļojumiem atvestie suvenīri un figūriņas. Arī gleznas, fotorāmji, plakāti, kā arī dažādi citi sienas dekori palīdzēs radīt īpaši mājīgu noskaņojumu un stilu.

    (8)living room dzivojamas istabas interjers viesistaba viesistabas mebeles viesistabas dizains гостиная.jpg
  8. Zaļai dzīvei. Nevajadzētu aizmirst par telpaugiem - tie pastiprinās dabas klātbūtni un parūpēsies par gaisa kvalitāti mājoklī.

    (8) living room dzivojamas istabas interjers viesistaba viesistabas mebeles viesistabas dizains гостиная.jpg
  9. Mīksti un stilīgi. Tekstilizstrādājumi - pledi, spilveni, paklāji un aizkari, palīdzēs radīt mājīguma un komforta sajūtu. Dekoratīvie spilveni un pledi var būt dažādās krāsās, rakstos un tekstūrās, atkarībā no izvēlētā viesistabas interjera. Ar tekstilizstrādājumu palīdzību var sadalīt telpu. Izvēloties aizkarus, labāk dot priekšroku mierīgiem, gaišiem un dabīgiem toņiem un kvalitatīviem materiāliem, kas ir viegli mazgājami. Askētiska stila piekritēji var uzstādīt žalūzijas, kas būs lieliska alternatīva nakts aizkariem. Var kombinēt žalūzijas un dienas aizkarus.

    (9)living room dzivojamas istabas interjers viesistaba viesistabas mebeles viesistabas dizains гостиная.jpg
  10.  Paklājs. Viesistaba ir telpa, kas bez paklāja nekad nebūs pilnīga. Lai to izvelētos, jāizvērtē telpas izmantošana un mājokļa iedzīvotājus. Piemēram, ģimenēm ar bērniem un mājdzīvniekiem ir jāizvēlas viegli kopjams paklājs ar īsām plūksnām. Paklājs var kļūt kā papildus dekors viesistabā. Var variēt tā krāsas, formas un materiālus, tādējādi sadalīt telpu dažādās zonās.

    (10) living room dzivojamas istabas interjers viesistaba viesistabas mebeles viesistabas dizains гостиная.jpg

Padomus sniedz YIT nekustamā īpašuma dizaina speciāliste Egija Mangulsone